Acasă IT & C VIITORUL BATE LA UȘĂ – Facebook investește peste 3 miliarde de dolari...

VIITORUL BATE LA UȘĂ – Facebook investește peste 3 miliarde de dolari în tehnologii de realitate virtuală

DISTRIBUIȚI

VIITORUL BATE LA UȘĂ  Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că, în următoarea decadă, compania sa va investi în tehnologii de realitate virtuală peste 3 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg a spus de mai multe ori că vede realitatea virtuală ca pe o platformă de viitor pentru Facebook. Că acelaşi conţinut pe care care-l vedem în prezent în 2D – fotografii, clipuri video etc. – îl vom experimenta în realitate virtuală.

În acest sens, este absolut normal ca Facebook să investească în realitatea virtuală. Acum ştim cât şi pe ce termen: peste 3 miliarde de dolari pe parcursul următorilor 10 ani. Perioada de timp nu este aleasă la întâmplare: atât crede şeful Facebook că va dura până când realitatea virtuală va fi accesibilă maselor, relatează News.ro.

Declaraţia a fost făcută într-un proces în care Mark Zuckerberg a fost invitat să depună mărturie. John Carmack, şeful Oculus, companie de realitatea virtuală cumpărată de Facebook, este acuzat că şi-a întemeiat compania pe baza informaţiilor dobândite câtă vreme a fost angajatul ZeniMax.
Dacă John Carmack va fi găsit vinovat, iar Oculus va fi pusă să plătească despăgubiri către ZeniMax, Facebook va fi afectată direct ca deţinător al Oculus. Facebook a cumpărat Oculus în 2014 pentru 2 miliarde de dolari.

Alături de realitatea augmentată, VR-ul este unul din cele mai importante puncte de interes pentru companiile de tehnologie. Majoritatea acestora, precum Google, Facebook sau Sony se concentrează pe VR, în timp ce Apple, pe de altă parte, pare să vadă mai potrivită realitatea augmentată pentru ecosistemul său.

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA