spot_img
AcasăIT & CDespre domenii și importanța alegerii celor potrivite pentru un business online

Despre domenii și importanța alegerii celor potrivite pentru un business online

spot_img

DISTRIBUIȚI

Odată cu dezvoltarea mediului online, din ce în ce mai mulți oameni au căutat să lanseze diferite afaceri. De ce? Pentru că Internetul este la ora actuală unul dintre mediile cu cel mai mare potențial pentru comerț și nu numai. Chiar dacă în online lucrurile pot părea simple, iar succesul ușor de obținut, în realitate situația este cât se poate de diferită. Succesul unei afaceri online depinde de o serie largă de factori, de la cei mai simpli, asupra cărora există un oarecare control, până la cei complecși, unde controlul este limitat. A avea un website probabil că nu mai este un lucru dificil astăzi, însă propulsarea acestuia pe culmile succesului este o poveste complet diferită. Un prim pas ce trebuie realizat este acela de a alege și înregistra un nume de domeniu pentru viitoarea afacere.

Identitatea unui site este foarte importantă în online, de aceea serviciile de înregistrare domenii și cele de web hosting, nu ar trebui niciodată neglijate. De aceea, în acest articol vom discuta despre esențialele domenii și despre importanța alegerii celor potrivite pentru un business pregătit pentru succes. Iată așadar câteva lucruri importante de știut despre domeniile web!

Numele de domeniu conferă identitate unui site

Înregistrarea unui nume de domeniu este un lucru simplu, ce poate fi realizat la companiile de profil, însă alegerea acestuia este un capitol care adesea generează mari bătăi de cap. Ceea ce se numește Internet este alcătuit din câteva miliarde de site-uri, fiecare având un nume de domeniu unic. În condițiile date, există șanse foarte mari ca numele de domeniu pe care un utilizator îl dorește să fie deja înregistrat. Fără înregistrarea unui nume de domeniu, un site nu poate exista pe Internet, ceea ce înseamnă ca nu se va putea sări peste această etapă importantă.

Cum arată un nume de domeniu bine ales?

Deși nu există o regulă care să limiteze ceea ce se poate alege și ce nu, este totuși recomandat ca numele de domeniu ales să fie unul cât mai simplu. Mai exact, cu cât acesta este mai scurt și mai ușor de scris, cu atât va putea fi memorat mai simplu de către utilizatori. Cifrele și simbolurile pot părea cool și pot fi de un real ajutor în alegerea cu ușurință a unui nume de domeniu, însă vor îngreuna semnificativ scrierea și memorarea.

Care este extensia potrivită?

Extensia reprezintă de facto o localizare a business-ului sau poate oferi detalii despre activitatea desfășurată. Spre exemplu, extensiile .ro dau de înțeles utilizatorilor că serviciile și produsele comercializate de respectivul magazin au ca și țintă publicul din România. Dacă este vorba despre un cabinet stomatologic spre exemplu, se poate alege .dentist sau .blog pentru un blog. Dacă se dorește o externalizare a serviciilor, atunci extensiile internaționale precum .com .net sau .org reprezintă alegeri cu care nu vei putea da greș. Așadar, nu există o extensie universal potrivită pentru orice situație și site.

Importanța domeniilor web reiese prin faptul că însăși existența site-ului depinde de acestea. Dat fiind faptul că la mijloc este vorba despre identitatea unui site, alegerea unui nume de domeniu este recomandat să se facă într-un mod cât se poate de responsabil.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA