AcasăIT & CNOUTĂȚI – Cele mai tari smartphone-uri, mai ieftine ca Samsung și Apple

NOUTĂȚI – Cele mai tari smartphone-uri, mai ieftine ca Samsung și Apple

DISTRIBUIȚI

NOUTĂȚI  Trei telefoane cu specificaţii de top au fost lansate în vara acestuia an, mai accesibile decât brandurile celebre şi unice dintr-un anumit punct de vedere: memoria RAM.

Apple, Samsung, LG, Huawei, Lenovo sunt producătorii de smartphone-uri care se bat în topul mondial pentru cotă de piaţă. Telefoanele lor din gama de vârf sunt performante şi au preţuri pe măsură, dar nu sunt cele mai rapide. Analiştii scriu de ceva timp de producătorii chinezi de smartphone-uri şi de “foamea” lor de cotă de piaţă. Ei bine, unii dintre aceştia încearcă să ajungă în top oferind terminale puternice la preţuri accesibile. Una dintre caracteristicile telefoanelor care contează enorm, ca şi la calculatoare, este memoria RAM. Atunci când a fost lansat primul iPhone compania americană nu a anunţat câtă memorie are modelul, iar Apple nu dezvăluie nici în prezent memoria RAM a dispozitivelor sale.

De ce este importantă memoria RAM:

Memoria RAM este locul în care ajung datele înainte de a fi prelucrate de microprocesor. Toate aplicaţiile, pozele, melodiile, programele pe care le ai deschise sunt în RAM, până cand le închizi sau până când le opresti. Atunci se şterg inevitabil din memorie, pentru că aceasta este volatilă. Dacă sunt deschise multe aplicaţii atunci sistemul de operare va elibera memoria RAM ştergând pe rând aplicaţiile mai vechi şi pe cele care nu sunt active. Concluzia este că cu cât un smartphone este echipat cu mai multă memorie RAM cu atât acesta va putea rula mai multe aplicaţii şi actualizări ale sistemului de operare.

Procesoarele sunt suficient de rapide în zilele noastre, însă pentru a putea susţine versiuni de programe şi aplicaţii viitoare au nevoie de memorie. Standardul a ajuns în prezent la 4GB memorie RAM. Telefoane precum Samsung Galaxy Note 7, anunţat de curând sau Huawei P9 au memorie de 4GB, însă fără costuri prea mari acestea puteau fi echipate cu memorie de 6 GB. Pe piaţă există o mână de telefoane cu memorie de 6 GB, iar trei dintre ele au fost lansate în

luna iunie a acestui an, iar un altul luna aceasta. Este vorba de One Plus 3, Lenovo Zuk Z2 Pro, ZTE Axon 7 şi Asus Zenfone 3 Deluxe.

Sursă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA