AcasăIT & CMARAMUREȘUL NU ARE PROIECT DEPUS – Jumătate de miliard de euro pentru...

MARAMUREȘUL NU ARE PROIECT DEPUS – Jumătate de miliard de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de internet în țară

spot_img

DISTRIBUIȚI

MARAMUREȘUL NU ARE PROIECT DEPUS  România are la dispoziţie mai bine de jumătate de miliard de euro pentru domeniul IT&C şi a strâns deja 36 de proiecte care vizează îmbunătăţirea infrastructurii în bandă largă şi accesul la internet.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin Programul Operaţional Competitivitate există 532 de milioane de euro care pot folosiţi în domeniul IT&C.

O parte din aceşti bani îi vom folosi pentru dezvoltarea infrastructurii de internet în bandă largă la nivel naţional„, a spus ministrul Comunicaţiilor.

El a reamintit că în luna iulie a anunţat lansarea ghidului solicitantului pentru ajutorul de stat, iar proiectele au putut fi depuse până la sfârşitul săptămânii trecute. „S-au depus până acum 36 de proiecte. Cele mai multe, trei la număr, au fost pe Iaşi. Judeţul nostru are posibilitatea să ofere investiţii pentru această infrastructură în internet în bandă largă. Toate aceste proiecte depuse de diferite companii vor intra în competiţie, iar în urma evaluării vom stabili care este proiectul câştigător”, a precizat Cojocaru.

El a recunoscut că la nivel naţional situaţia nu este aceeaşi, existând judeţe unde nu au fost depuse proiecte: Bacău, Suceava, Vâlcea – Dolj, Satu Mare – Maramureş şi Covasna – Braşov.

Ne pare rău că nu s-a întâmplat acest lucru. Localităţile din aceste judeţe nu vor rămâne neacoperite, pentru că, după ce închidem acest prim apel, prin subcontractare avem posibilitatea de a deschide noi apeluri în aşa fel încât cei care nu sunt declaraţi câştigători în acest prim apel pot merge în celelalte judeţe să depună proiecte”, a arătat ministrul Comunicaţiilor.

Potrivit acestuia, câte două proiecte au fost depuse pentru judeţele Mureş, Timişoara, Giurgiu, Teleorman, Buzău, Mehedinţi şi Botoşani, acestea urmând să intre în competiţie. În alte 19 judeţe a fost depus câte un proiect.

Conform Acţiunii 2.1.1 „Îmbunătăţirea infrastructurii în bandă largă şi a accesului la internet”, din cadrul Programului Operaţional Competitivitate, va fi finanţată construirea infrastructurii de internet în bandă largă în zonele albe NGA, cu o răspândire a nodurilor de comunicaţii şi partea de transmitere a datelor cât mai aproape de utilizatorul final şi cu niveluri adecvate de simetrie şi de interactivitate.

Introducerea conexiunii de tip NGA oferă acces la internet pentru echipamente moderne TIC, precum şi utilizarea de servicii publice online sofisticate. Pentru acest apel se vor aloca peste 63,7 milioane de euro, iar cele 36 de proiecte depuse au o valoare de 521 milioane de lei.

Sursă: Capital.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA