AcasăIT & CINCREDIBIL - Aplicație smartphone care testează… fertilitatea spermei

INCREDIBIL – Aplicație smartphone care testează… fertilitatea spermei

DISTRIBUIȚI

INCREDIBIL Un scurt videoclip realizat cu smartphone-ul este suficient pentru ca un specialist să verifice calitatea spermei unei persoane. Metoda este relativ ieftină şi îi va scăpa pe pacienţi de un consult de specialitate. Yoshitomo Kobori, de la Universitatea din Ilinois (Chicago), a dezvoltat o lentilă cu o grosime mai mică de un milimetru. Ataşată de camera unui smartphone, ea măreşte imaginea de 555 de ori, încât celulele de spermă pot fi observate.

În acel videoclip, doctorul poate analiza dacă există probleme de infertilitate, cum ar fi un număr mai mic de spermatozoizi sau spermatozoizii lenţi.

,,Un microscop ataşat telefonului mobil este cea mai bună metodă prin care bărbaţii îşi pot testa fertilitatea”, a declarat Kobori.

Dispozitivul funcţionează prin prelevarea unei mostre de lichid seminal, care trebuie aşezat pe o bucată de plastic, la cinci minute de la ejaculare, după care camera este focusată pe mostră pentru a o putea analiza.

O înregistrare de trei secunde este suficientă pentru ca un expert să observe numărul de spermatozoizi şi modul în care aceştia evoluează, însă nu poate testa abilitatea spermatozoizilor de a fertiliza ovule.

Produsul este deja disponibil în Japonia, iar Kabori speră că, încurând, el va putea fi achiziţionat şi în alte ţări. Aplicaţiile de pe smartphone pot diagnostica şi alte afecţiuni,cum ar fi unele probleme de vedere, SIDA sau sifilisul.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA