AcasăIT & CÎncărcător wireless vs. încărcător cu fir: 4 avantaje și dezavantaje

Încărcător wireless vs. încărcător cu fir: 4 avantaje și dezavantaje

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/r0Do56ntkBs

 

Dispozitivele mobile au devenit o necesitate a prezentului, iar nevoia ca acestea să fie în permanență încărcate vine ca o normalitate. De-a lungul evoluției telefoanelor mobile, o dată cu ele s-au modernizat și sistemele de încărcare, astfel că în prezent putem folosi încărcătoare cu fir sau încărcătoare wireless. Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui produs și cum să alegi astfel încât telefonul tău să beneficieze de tot ce e mai bun.

Încărcătoare wireless- mai puține cabluri

Încărcătoarele wireless sunt varianta cea mai modernă de încărcare, ce îți aduce avantaje atât la nivel de dispozitiv, cât și de mobilitate. Atunci când ai nevoie de un încărcător pentru telefon trebuie să ai în vedere și utilitatea acestuia, iar din acest punct de vedere încărcătoarele wireless îți oferă posibilitatea de a folosi mai puține cabluri, oferind un aspect mai estetic. Singurul cablu de care vei avea nevoie este cel care alimentează practic încărcătorul, fără să mai fie nevoie de alte sisteme de prelungire.

Încărcătorul fără fir încarcă orice dispozitiv

Un alt avantaj pe care îl oferă încărcătoarele wireless este acela că poți încărca orice tip de dispozitiv cu acestea, începând de la telefoane, la tablete sau ceasuri smartwatch.

 

Acest lucru înseamnă că nu vei mai avea nevoie de câte un fir pentru fiecare mufă a dispozitivului folosit, ci va trebui doar să îl poziționezi pe acesta pe suprafața încărcătorului.

 

Acest lucru va reduce și problemele ce pot deriva din folosirea excesivă a firului, pentru că pot exista situații accidentale când firul poate strica mufa, fiind fie ud, fie producând rodajul zonei de încărcare.

Un aspect special și modern

Dincolo de utilitate, un încărcător wireless îți oferă și un aspect deosebit și un design modern, care se integrează foarte bine în peisajul casei tale. Poți găsi o multitudine de astfel de încărcătoare, în culori și forme diferite, astfel încât să poți alege produsul potrivit pentru dispozitivele tale.

Protecție și siguranță

De asemenea, un încărcător wireless îți protejează telefonul sau alte dispozitive de scurtcircuit, crescând astfel durata de viață a acestor produse.

Care sunt dezavantajele încărcătoarelor wireless?

Încărcătoarele wireless sunt dispozitive care aduc în mod cert beneficii majore, însă în același timp prezintă și câteva mici dezavantaje. Unul dintre acestea este faptul că raza de acțiune a dispozitivelor este mică, astfel încât va trebui să plasezi produsul direct pe suprafața încărcătorului. De asemenea, în unele cazuri acestea pot încărca mai greu dispozitivele de la 0, fiind cu mult mai eficiente pe încărcarea peste circa 10 % baterie.

Încărcătoare cu fir

Încărcătoarele cu fir au același rol ca și încărcătoarele wireless, atât că pentru a realiza procesele de încărcare este necesar un fir, care funcționează ca suport pentru alimentarea cu energie.

 

Printre dezavantajele încărcării cu fir se numără aspectul inestetic al cablurilor de încărcare, mai ales dacă există mai multe dispozitive, dar și dificultatea organizării acestora. În plus, firul poate deteriora involuntar mufa de încărcare atunci când telefonul este smuls, încărcat prea frecvent sau în caz de cădere.

 

Sistemul de încărcare este la fel de eficient în ambele cazuri, însă în mod cert încărcarea fără fir este mai avantajoasă tocmai prin prisma lipsei firului. Uneori însă încărcarea cu fir poate fi mai eficientă pentru că permite opțiunea de fast charging, dar tendințele moderne arată în mod clar o trecere spre elementele wireless de încărcare.

 

Încărcătoarele wireless sunt din ce în ce mai cunoscute și încep să fie alese tot mai mult în detrimentul încărcătoarelor uzuale. Alege așadar să îți încarci telefonul într-un mod cât mai eficient, protejându-i acestuia durata de viață, dar și protejând mediul, în același timp.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA