spot_img
AcasăIT & CCONCEPT – Studenții unei universități din Olanda au realizat prima mașină biodegradabilă...

CONCEPT – Studenții unei universități din Olanda au realizat prima mașină biodegradabilă din lume

DISTRIBUIȚI

CONCEPT   Denumit LINA, conceptul prezentat de o studenții univeristății tehnice din Eindhoven, este realizat din materiale biodegradabile. Ce este făcut din zahăr, poate transporta patru persoane şi merge cu 80 km/h? La prima vedere răspunsul este greu de găsit, însă echipa TU / Ecomotive de la universitatea din Eindhoven a reuşit să realizeze şi chiar să prezinte în forma funcţională un vehicul care pare a fi răspunsul perfect pentru întrebarea de mai sus.

LINA este un vehicul cu motor electric a cărui caroserie are o rezistenţă şi o greutate similare fibrei de carbon. Mai exact, întregul vehicul are o greutate de doar 310 kg, iar caroseria este realizată dintr-o răşină extrasă din sfeclă de zahăr şi pânză de in.

Doar trenul de rulare nu este realizat din materiale bio şi, prin urmare, nu este încă biodegradabile”, a declarat Yanic van Riel, unul dintre liderii echipei de studenţi. Prototipul nu a făcut încă testele de rezistenţă la impact, iar studenţii se tem de comportamentul acestuia.

Caroseria nu se îndoaie ca în cazul celor realizate din metal, ci se sparge ca fibra de sticlă”, a explicat Noud van de Gevel, şeful echipei TU / Ecomotive. Însă, cum probleme similare au fost întâlnite şi atunci când a început utilizarea fibrei de carbon, este de aşteptat ca acestea să fie rezolvate în timp.

Oricum, imediat ce vor primi aprobarea autorităţii rutiere olandeze, studenţii au în plan să testeze vehiculul pe drumuri publice. Asta se va întâmpla însă peste câteva luni.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA