AcasăIT & CATENŢIE! - Românii, cei mai vulnerabili europeni pe internet

ATENŢIE! – Românii, cei mai vulnerabili europeni pe internet

spot_img

DISTRIBUIȚI

ATENŢIE! 85% dintre românii care folosesc internetul își oferă datele personale pe site-urile şi aplicaţiile folosite, conform Digi 24.

ATENŢIE! Asta îi face cei mai vulnerabili europeni în mediul online. Statistica mai spune că doar 15% şi-au personalizat şi restricţionat profilurile pe reţelele sociale, adică de aproape 4 ori mai puţine persoane au grijă de identitatea lor, faţă de media Uniunii Europene.

Specialiştii în securitate spun că utilizatorii nu şi-ar mai da datele personale, dacă ar citi înainte termenii şi condiţiile site-urilor.

Mădălin Dumitru, director unei companii de securitate cibernetică: „Sunt multe date pe care le aveți stocate pe telefon care nu sunt numai ale dumneavoastră”.

Statistica europeană ne arată cât de vulnerabili suntem pe internet.

Doar 15% dintre români au refuzat anul trecut să-și ofere datele personale pentru a fi folosite în scopuri de publicitate, față de o medie europeană de 80%.

Andrei Barbu, expert în securitate cibernetică: „Cu ajutorul acestor date ne putem noi promova business-ul online. Putem selecta raza de interes, vârsta și sexul. Ne putem adresa de la 280 la 500 de oameni”.

Publicitatea nu este singura care profită de pe urma datelor personale.

Moby, muzician: „Nimic din ce este digitalizat nu este privat! Iar asta este terifiant!”.

Dacă datele personale ajung pe mâna hackerilor, aceştia le pot vinde sau pot şantaja ulterior utilizatorii.

Datele europene mai arată şi că utilizatorii români de Internet sunt vulnerabili şi pentru că nu citesc politicile de confidențialitate.

Mădălin Dumitru, directorul unei companii de securitate cibernetică: „Cam toate site-urile au termeni și condiții pe care nimeni nu prea le citește, dar în acei termeni și condiţii ți-ai dat acordul să furnizezi aceste date”

De asemenea, doar 15% dintre români limitează accesul celorlalți la aplicaţii sau la profilul personal pe reţelele sociale, față de o medie a Uniunii Europene de 40%.

Andrei Barbu, expert în securitate cibernetică: „Asta înseamnă că aplicaţiile online colectează date despre noi şi stiu unde stăm, ce interese avem, ce vârstă avem şi ce am căutat pe internet”.

Specialiştii în securitate recomandă instalarea unui antivirus, dar şi alte programe care pot restricţiona accesul la datele personale.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA