spot_img
AcasăberzmudeVOT DUPA GRATII - Persoanele cu drepturi electorale din penitenciar şi arest...

VOT DUPA GRATII – Persoanele cu drepturi electorale din penitenciar şi arest preventiv pot vota la referendum prin intermediul urnei speciale

DISTRIBUIȚI

Biroului Electoral Central a stabilit prin Hotărârea nr.5/2012 că directorii penitenciarelor şi ai locurilor de deţinere că sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa persoanelor care sunt în executarea unor pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, respectiv persoanelor aflate în arest preventiv faptul că pot vota prin intermediul urnei speciale la referendumul naţional din 29 iulie 2012, cu suficient timp înaintea zilei votării.

              Preşedintele B.EJ., judecător Delia Brânduşa Giuroiu, a precizat că cererile de votare prin  intermediul urbei speciale se fac în scris de persoanele menţionate anterior şi se depun la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deţinere, cel mai târziu cu două zile înaintea votării. Directorul penitenciarului sau al locului de deţinere asigură depunerea cererilor întocmite potrivit legislaţiei în vigoare la biroul secţiei de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere.

              În ziua desfăşurării procesului electoral, directorul penitenciarului sau al locului de deţinere va permite, după caz, accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare care se deplasează cu urna specială şi material necesar exercitării dreptului electoral (buletine de vot, ştampilă cu menţiunea „Votat” şi timbre autocolante) în spaţiul anume amenajat pentru votare care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

             Persoana aflată în executarea unei pedepse privative de libertate care nu a fost lipsită de drepturile electorale sau persoana aflată în arest preventiv poate vota numai pe baza unui act de identitate. Directorul penitenciarului sau al locului de deţinere, după caz, îi eliberează temporar, numai pentru exercitarea dreptului la vot, actul de identitate aflat în dosarul personal. Prevederile acestei hotărâri se aplică în mod corespunzător şi persoanelor reţinute, a mai adăugat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA