AcasăberzmudePNL pregateste calendarul actiunilor politice ale noului partid

PNL pregateste calendarul actiunilor politice ale noului partid

spot_img

DISTRIBUIȚI

Co-președinții Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au prezentat ieri, 5 ianuarie a.c., calendarul acțiunilor politice ale noului partid, precum și deciziile organizatorice interne stabilite în prima ședință din acest an a conducerii formațiunii. 

Astfel, s-a stabilit ca proiectul programului de guvernare al noului PNL, pregătit de premierul desemnat Cătălin Predoiu și de experții partidului, să fie gata până în data de 28 februarie a.c., urmând ca documentul să fie suspus atât dezbaterii interne, cât și analizei publice.

”Ne dorim ca agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale guvernului PNL. (…) Vrem o dezbatere reală pe acest program, vor fi niște proiecte de anvergură cu care PNL să își asume exercițiul guvernamental”, a precizat co-președintele Alina Gorghiu. Referitor la modalitatea de ajungere la guvernare, Alina Gorghiu a reiterat varianta dezirabilă, cea a alegerilor anticipate. ”În afară de faptul că știm că va fi dificil să ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare, care începe în mod oficial în data de 2 februarie a.c., o moțiune de cenzură pe care o vom stabili ca temă și ca dată după ce programul de guvernare va fi prezentat”, a adăugat co-președintele PNL.

O altă decizie luată în ședința de ieri a fost, potrivit Alinei Gorghiu, ca ”în 2015 să facem un efort colectiv de a identifica persoane de la baza partidului și din afara partidului care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri locale și parlamentare”.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a menționat proiectele pe care noul partid liberal le are în vedere în următoarea perioadă: modificarea Codului electoral, revizuirea Constituției, dar și reorganizarea administrativ-teritorială. În plus, printre modificările aduse legii electorale, PNL își propune ca primarii și președinții de consilii județene să fie aleși în două tururi de scrutin, dar și reducerea numărului de parlamentari.

“Liderii PNL au avut ieri, o discuţie pe principii, pentru că, în mod categoric, o guvernare trebuie pregătită. Sunt convins că 2015 va fi un an în care multe dintre lucrurile pe care ni le-am propus, odată cu schimbarea Guvernului, vor fi bifate. PNL pregăteşte o moţiune de cenzură pe care o va depune în decursul sesiunii parlamentare ce începe la 1 februarie. Tema şi data moţiunii urmează să fie stabilite într-o şedinţă viitoare. Pentru data de 31 ianuarie a fost convocat Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal pentru a valida deciziile şi linia politică pentru următoarea perioadă”, declară co-președintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş.

Departamentul de comunicare al PNL

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA