AcasăLifestyleSănatateSTUDIU INTERNAŢIONAL - Internetul ne ajută să reducem kilogramele

STUDIU INTERNAŢIONAL – Internetul ne ajută să reducem kilogramele

DISTRIBUIȚI

STUDIU INTERNAŢIONAL Internetul nu ne ţine lipiţi de calculator, pe scaun, deci nu îngraşă, dacă avem o minte suficient de isteaţă.

STUDIU INTERNAŢIONAL Provocările virtuale au potențialul de a îmbunătăți sănătatea publică pe o scară globală, potrivit rezultatelor unui experiment gigantic publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Studiul, realizat de cercetătorii de la două universităţi de prestigiu din Australia, a testat un program virtual conceput pentru a crește activitatea fizică și a promova o greutate sănătoasă.

Cunoscut sub numele de „Stepathlon”, programul a presupus formarea de echipe a câte cinci persoane invitate să concureze cu alte echipe, timp de 100 de zile.

Participanții au primit pedometrele gratuite și li s-a indicat un site web pentru a-şi înregistra pas cu pas, zi cu zi, activitatea fizică.

Citeşte şi ÎN CREŞTERE- Tot mai mulţi maramureşeni beneficiază de pensii europene

Programul a fost mediatizat prin intermediul angajatorilor și a inclus aproximativ 70.000 de adulţi din 64 de țări.

După ce au monitorizat participanţii timp de 3 ani, cercetătorii au descoperit că Stepathlon a ajutat la creșterea activității fizice, a redus durata şedinţelor şi a contribuit la pierderea în greutate.

În medie, pacientii au crescut activitatea lor fizică cu mai mult de 3.500 de pasi pe zi. Greutatea medie, de asemenea, a scăzut în 3 luni cu un kilogram şi jumătate.

Tot ce au făcut participanţii a fost să meargă pe jos circa doi kilometri şi jumătate în fiecare zi. Fără modificarea dietei, fără să-şi taie din stomac.

Potrivit australienilor, este primul studiu de acest fel care demonstrează impactul programelor de sănătate virtuale pe o scară globală.

Deşi impactul internetului asupra optiunilor de sănătate si a stilului de viaţă este incontestabil, cu poţenţial pozitiv, nu existau până acum studii în care să-i fie testat efectul pe o populație diversă, pe un eşantion internaţional atât de mare.

Descoperirile recente demonstrează că inițiativele globale de îmbunătățire a sănătății prin provocări simple, online, sunt nu numai eficiente, dar şi fezabile.

Experții speră să investigheze în continuare impactul programelor virtuale asupra sănătăţii la nivel mondial.

În același timp rămân optimiști cu privire la rolul programelor de sănătate mobile în combaterea obezității și îmbunătățirea sănătății publice din întreaga lume.

Creşterea activităţii fizice scade incidenţa afecţiunilor cardiovasculare.
sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA