AcasăLifestyleLa inceput ni s-a parut ilar cum se balbaie si cum stalceste...

La inceput ni s-a parut ilar cum se balbaie si cum stalceste cuvintele, dar cand am ajuns la logoped…

spot_img

DISTRIBUIȚI

Atunci cand sunt mici, copiii sunt adorabili si amuzanti orice ar face sau ar zice. Insa, odata cu trecerea timpului si cresterea lor, acele mici cuvinte stalcite ce amuza parintii pot fi un semn ce ascund o problema mai complicata.

Comunicarea clara este importanta nu doar pentru adulti, dar si pentru copii, astfel acestia se pot dezvolta intelectual normal si pot purta un dialog corect atunci cand sunt mici si cand vor creste.

O pronuntare incorecta a unor cuvinte sau a unor sunete, va face comunicarea dificila si va aduce multe neintelegeri, bully si chiar excluziuni sociale. In astfel de cazuri, specialistii recomanda servicii profesioniste de logopedie si o consultatie cu un diagnostic corect, pentru un tratament eficient pe mai departe.

Necesitatea unei consultatii la logoped

In cazul in care un copil are un vocabular limitat si nu poate pronunta corect anumite cuvinte sau sunete, atunci va fi necesara o programare la un logoped profesionist, care este la curent cu noile inovatii in logopedie. Acesta va determina imediat care este cea mai buna cale de actiune si ce exercitii va trebui sa urmeze micul pacient pentru corectarea problemelor de vorbire. Indiferent de varsta, un copil poate beneficia de o consultatie, pentru corectarea balbaielilor. Balbaiala este o afectiuni, iar cei mari nu ar trebui sa stigmatizeze copilul cu aceasta probleme de vorbire. Din fericire, exista cai de corectare.
Inovatii in logopedie pentru tratarea balbaielii

Logopedia, ca si alte forme de terapie, evolueaza de la an la an, in mare masura datorita cercetarilor din acest domeniu, dar si a progresului tehnologic. Prin urmare, aceasta forma de terapie a beneficiat in era digitala de mai multe inovatii, doua dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

Teleterapie

In ultimii ani, pe fondul pandemiei Covid 19 si restrictiilor, posibilitatea de a apela la servicii profesioniste de logopedie a fost limitata. In acest sens, a aparut in mediul online posibilitatea consultarii unui logoped, la aceeasi calitate ca si in cazul unei sedinte fizice. Acest format se bucura de cateva avantaje ce nu trebuie neglijate, ele fiind:

  • Parintii pot colabora cu logopezi din alta localitate;
  • Este un mod mai flexibil si mai controlat de a lucra si poate fi mai benefic pentru copii;
  • Parintii nu trebuie sa mai piarda timp in trafic catre si inapoi de la cabinet;
  • O accesibilitate ridicata, oferita de un numar mare de logopezi prezenti in mediul online, fata de limitarile geografice.

Aplicatii dedicate

Copiii din ziua de azi sunt obisnuiti cu tehnologia si au o afinitate deosebita pentru mediul online. In acest fel, existenta aplicatiilor de logopedie le poate oferi exercitiile si jocurile necesare pentru a exersa si a trece peste aceasta dificultate. Cu ajutorul acestor instrumente, copiii pot benefica imediat de terapie, exercitii si informatii ce ii pot ajuta sa isi dezvolte pronuntia si dictia, sa trateze balbaiala.

Aceste inovatii in logopedie au evoluat si au schimbat intr-un mod pozitiv modul in care terapia tulburarilor de limbaj se desfasoara.

Oricine are un copil care se balbaie, nu ar trebui sa rada sau sa ignore problema acestuia, ci ar trebui sa caute servicii profesioniste de logopedie pentru o terapie eficienta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA