spot_img
AcasăNews AlertEXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Războiul polițiștilor cu mafia pădurilor din Târgu Lăpuș. Prejudiciu de...

EXCLUSIVITATE ACTUALMM.RO: Războiul polițiștilor cu mafia pădurilor din Târgu Lăpuș. Prejudiciu de miliarde de lei (IMAGINI FLAGRANT – VIDEO)

DISTRIBUIȚI

De la venirea unui nou comandant la Poliția Orașului Târgu Lăpuș, în luna februarie 2016, polițiștii din subordinea acestuia, cu sprijinul cetățenilor din zonă, .în colaborare cu personal din cadru Direcției Forestiere – ITRSV Cluj au pornit Jihadul împotriva tăierii ilegale din pădurile private, dar și din pădurile statului român. Localnicii spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat și sunt bucuroși că poate pădurile care mai există vor fi salvate.

În ultima lună în zona Dealul Măgoajei – Valea Negri s-au descoperit mii de cioate, semn că pădurile din zonă au fost pur si simplu rase ilegal de suprafața pământului. Toată operațiunea s-a lăsat cu dosare penale, iar prejudiciul creat se ridică la miliarde de lei vechi. Administratorul unei firme are pe numele lui întocmite deja cinci dosare penale. S-a ajuns ca polițiștii să fie ultragiați pentru că își fac meseria și încearcă să stopeze jaful pădurilor din Țara Lăpușui. Mai mult, administratorul vizat s-ar fi plâns în mass-media locală (ziare și tv) că el muncește legal și că este hăituit de polițiștii din Târgu Lăpuș și că se comit abuzuri asupra lui.

ActualMM.ro vă prezintă în EXCLUSIVITATE imagini surprinse în flagrant într-o pădure din zona Valea Negrii (Rohia) unde au fost rase peste două hectare de pădure (450 de cioate aproximativ). Totul ilegal firește, susțin anchetatorii. Lemnul a dispărut din pădurea statului român, lemnele fiind tăiate ilegal și trase la drumuri forestiere cu ajutorul unui TAF ce aparține unui administrator din Săliștea de Sus.

IMG_3169Tot pe Valea Negrii din Rohia, din trei proprietăți private, același administrator cu oamenii din subordine, au tăiat fără forme legale peste 1.200 de copaci. Anchetatorii au identificat cioatele rămase pe coamele de deal rămase golașe. Lemnele erau trase printr-o vale curată, distrugând totul în cale. Până acum reprezentanții Agenției de Mediu nu au luat nicio măsură. Fotografiile realizate acolo sunt mai mult decât elocvente. Pe Valea Negrii au rămas în urma exploatării ilegale peste 150 mc de lemn. Aceste lemne sunt împrăștiate iar valea este distrusă.

IMG_3196Conform surselor noastre polițiștii au întocmit dosare penale pentru jaful de pe Valea Negrii, din Rohia. ActualMM.ro vă prezintă cine sunt aceștia:

  1. Adrian O., tafist și drujbaș – dosar penal pentru tăieri ilegale.
  2. Minteuan I., drujbaș – dosar penal pentru tăieri ilegale.
  3. Sorin L. – șofer de autoutilitară – transport ilegal de masă lemnoasă tăiată ilegal.
  4. Ioan I. – administrator, are întocmite cinci dosare penale într-o singură lună; acuzațiile: ultraj asupra unui polițist, obstrucționarea justiției, tăiere ilegală de arbori și furt de arbori (patru dosare).

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ ÎN EXCLUSIVITATE DE ACTUALMM.RO CU DESCINDERILE POLIȚIȘTILOR DE PE DEALUL MĂGOAJEI.

VEZI AICI ALTE IMAGINI DIN ZONA AMINTITĂ.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA