AcasăLifestyleSănatateCum gestionăm anxietatea, pentru a preveni consecințele acesteia?

Cum gestionăm anxietatea, pentru a preveni consecințele acesteia?

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ziua de azi, mulți oameni suferă de anxietate cronică și asta îi face în primul rând să se simtă neputincioși sau fără valoare. Anxietatea are consecințe asupra organismului și de aceea trebuie tratată.

Anxietatea produce erupții cutanate

Conform studiilor cercetătorilor, anxietatea poate favoriza producerea unor substanțe chimice în organism, care facilitează apariția unor erupții pe piele, ce cauzează mâncărime și urticarie. Oamenii care suferă de anxietate cronică (din cauza unor evenimente stresante din viața lor sau a unor boli) au de obicei astfel de simptome și încearcă să-și ascundă erupțiile prin machiaj.

Stresul produce anxietate cronică, iar boala crește răspunsul sistemului nervos simpatic la factorul de stres. Asta face ca în corp să fie eliberată mai multă histamină, care în exces va cauza urticarie.

Experții consideră că în acest caz ajută un tratament cu medicamente antihistaminice, pentru reducerea simptomelor, dar și aplicarea unor tehnici de eliminare a stresului și de gestionare a anxietății.

Anxietatea agravează boala ochiului uscat

Emoțiile negative pot duce la declanșarea unor boli psihice. Somatizarea de pildă este o tulburare care produce durere de cap, durere de spate și de stomac, dar și disconfort intestinal. Somatizarea reprezintă o afecțiune care apare pe fond de anxietate, iar în plus poate crește și riscul de a dezvolta boala ochiului uscat. Acest disconfort cronic are legătură cu stresul sau cu anxietatea, care se influenzează reciproc și pot afecta acuitatea vizuală și modularea cognitivă a atenției.

Conform studiilor cercetătorilor, anxietatea poate agrava simptomele ochiului uscat. Cercetătorii au spus despre oamenii care suferă de anxietate că pot avea o producție lacrimală ușor redusă, iar asta poate dezvolta simptomele sindromului de ochi uscat. De asemenea, ei au observat la pacienții cu acest sindrom o predispoziție accentuată de a avea frecvent stări de anxietate.

Boala ochiului uscat apare și din cauza expunerii mult timp la lumina albastră de la dispozitivele digitale (ex. laptop, tabletă, computer, smartphone). Ea apare atunci când ochii nu produc destule lacrimi, când se clipește mai puțin, din cauza privitului concentrat la ecranele digitale. 

Simptomele principale sunt: mâncărime la ochi, senzație de nisip în ochi, sensibilitate și uscăciune pe suprafața ochiului, roșeață și vedere încețoșată.

Sidromul de ochi uscat trebuie tratat la timp, în caz contrar el se poate agrava. Pentru asta sunt recomandați ochelarii de calculator de pe acest site, care vor proteja ochii împotriva luminii albastre, emisă de ecranul digital. De asemenea, sunt recomandate anumite tratamente, cum ar fi: picăturile de ochi, masajul pentru a stimula glandele lacrimale și compresele calde aplicate pe pleoape.

Tehnici eficiente pentru a reduce stresul și anxietatea

Dacă te simți îngrijorat, agitat, stresat este bine să faci mici schimbări în viața ta. În cazul în care ai semne clare de anxietate (ești agitat, neliniștit, irascibil, obosit, ai dureri de cap), poți apela la ajutorul unui medic, pentru a vedea dacă nu suferi de alte afecțiuni sau boli și astfel, să te asiguri că ești sănătos din punct de vedere fizic și emoțional.

Anxietatea se poate trata destul de ușor. Pentru asta se recomandă câteva tehnici simple și anume:

  • Exerciții fizice ușoare pentru relaxare și oxigenarea creierului
  • Respirații lente prin care trimiți aerul în zona abdominală
  • Ceaiul de lavandă, iasomie, mentă, mușețel
  • Meditația, yoga – aceste tehnici te fac să fii mai calm și mai echilibrat
  • Băile calde și relaxante, seara.

Pentru a preveni boala ochiului uscat este recomandat să previi solicitarea excesivă a ochilor, să reduci timpul de ecranare. Sindromul de ochi uscați este o problemă care poate fi cauzată și de anumite boli, dar și de îmbătrânirea organismului.

O altă boală care apare frecvent la oameni este degenerescența maculară, care se datorează îmbătrânirii celulelor, fumatului, colesterolului mărit, bolilor cardiace, îngroșării arterelor din jurul retinei, lipsei de vitamine și minerale din organism, predispoziției genetice, stresului creat de lumina albastră nocivă de la ecranele digitale sau de expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) puternice.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA