Acasăoameni noiZIARIŞTI HĂRŢUIŢI - Cum au fost agresați mai mulți jurnaliști sub ochii...

ZIARIŞTI HĂRŢUIŢI – Cum au fost agresați mai mulți jurnaliști sub ochii ÎPS Teodosie al Tomisului (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

ZIARIŞTI HĂRŢUIŢI La împlinirea a 61 de ani, arhiepiscopul Tomisului a primit un cadou neobişnuit: i-a cântat fanfara Marinei Militare, chiar în curtea Palatului Arhiepiscopal. Ziariştii aflaţi acolo au fost bruscaţi de doi gealaţi care au sărit să protejeze feţele bisericeşti.

ZIARIŞTI HĂRŢUIŢI De ziua sa, serbată la 12 decembrie, când a împlinit vârsta de 61 de ani, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a primit un cadou neobişnuit.

Fanfara Muzicii Militare a Forţelor Navale l-a vizitat pe Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie şi a dat o reprezentaţie chiar pe platoul din curtea Palatului Arhiepiscopal, de lângă Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa.

„Este cadoul nostru pentru ziua dumneavoastră”, a zis dirijorul militar şi a dat apoi tonul.

De pe treptele palatului, arhiepiscopul Teodosie a asistat, alături de alţi preoţi, călugări, enoriaşi şi angajaţi ai Bisericii, la micul concert în aer liber.

La un moment dat, din grup s-au desprins doi gealaţi, care au venit la ziarişti şi i-au îmbrâncit ca să-i scoată afară din curte, scrie Adevarul.ro.

Altercaţia s-a produs sub ochii Înaltului, care n-a intervenit să liniştească spiritele. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a fost chemat de presă afară, pentru a lămuri situaţia.

Părintele Tănăsescu a precizat referitor la prezenţa fanfarei Marinei Militare: „De ani de zile colaborăm, Arhiepiscopia Tomisului şi Marina Militară.

Am făcut cu ei o serie de spectacole, ne colindăm reciproc, iar Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, care este cel mai bun cor teologic din lume, a susţinut împreună cu Fanfara Militară concerte la Constanţa şi la Bucureşti, la Ateneul Român.

Au venit din proprie iniţiativă, acesta a fost modul lor de a-l felicita pe Înaltpreasfinţitul Teodosie”.

„Ziariştii au intrat în curtea arhiepiscopiei fără acceptul nimănui, nu şi-au anunţat venirea, nu au cerut să stea de vorbă cu nimeni.

Nu s-au legitimat şi nu au solicitat să discute cu reprezentanţii Biroului de Presă, considerând, în mod eronat, că se află pe spaţiul public… Curtea Arhiepiscopiei Tomisului este un spaţiu privat, unde accesul presei se face condiţionat.

Prin urmare, presupusele agresiuni, îngrădiri ale unor drepturi şi atacuri la libertatea presei reprezintă opinii nefondate.

Arhiepiscopia Tomisului consideră că jurnaliştii au pătruns ilegitim în curtea instituţiei, reamintind că reprezentanţii noştri au încercat să medieze starea de tensiune”, precizează purtătorul de cuvânt.

sursa

video

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA