AcasăNews AlertDECIZIE - Evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane, interzise de...

DECIZIE – Evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane, interzise de azi în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECIZIE  Evenimentele care implică prezența a mai mult de o mie de persoane devin interzise în România, începând de duminică, a anunţat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit lui Raed Arafat, poate fi decisă suspendarea cursurilor școlare.

În spitale, stagiile practice ale studenţilor la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

„Pentru a analiza situația și pentru a analiza unele măsuri, mai mult preventive. La aceste întâlniri au participat reprezentanții MAI și alți colegi, de la Transporturi, Apărare, institutul Matei Balș, Sănătate, Educație. Cele mai importante decizii care vor intra în vigoare: S-a aprobat suspendarea cursurilor în școlile în care sunt confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Se va decide la nivel județean dacă decizia va fi luată și din alte considerente, sociale, discuții cu părinții. Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a spus Raed Arafat.

„Sistarea a stagiilor practice în spitale pentru studenții universităților de la medicină și farmacie. Se exceptează studenții care participă în calitate de voluntari.

Nu se mai emit certificate medicale care să constate lipsa virusului, la cerere.

Asta înseamnă că au venit persoane care au primit certificate fără a fi testate. Nu mai emitem certificate la cerere care să transmită că persoana respectivă nu este bolnavă”, a adăugat șeful DSU.

Sâmbătă au fost confirmate 4 cazuri de Covid-19 în România, între care unul în București.

Cel de-al 13-lea caz de infectare a fost raportat, sâmbătă seară, la un bărbat de 72 de ani din Galaţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA