Acasăoameni noiZECI DE CAZURI NOI DE RUJEOLĂ – Un copil de numai 7...

ZECI DE CAZURI NOI DE RUJEOLĂ – Un copil de numai 7 luni din Cluj a murit

DISTRIBUIȚI

ZECI DE NOI CAZURI DE RUJEOLĂ  Un bebeluș de 7 luni, din Cluj, a murit răpus de rujeolă la Spitalul de Pediatrie din oraș. Ea a fost internată de la începutul lunii cu probleme respiratorii.

ZECI DE NOI CAZURI DE RUJEOLĂ Starea copilei s-a agravat, așa că medicii au decis să o transfere la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii, informează stirileprotv.ro. În urmă cu o săptămâna, fetița a decedat în urma complicațiilor. Medicii au primit, în urma analizelor de laborator, confirmarea că virusul rujeolic a fost cel care a răpus-o pe copilă. Bebelușul era prea mic ca să fie vaccinat.

În județul Cluj, până acum, au fost înregistrate 156 de cazuri de rujeolă, iar acesta este primul caz de deces din acest an. La nivel național, numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei este de 31.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile „Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 16.06.2017 este 7233. Au fost înregistrate 30 de decese, astfel: 8 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 6 în jud. Dolj, 4 în jud. Caraș Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Călărasi, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galați, 1 în jud. Mureș și 1 în București; un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (jud. Cluj). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe”.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA