spot_img
Acasăoameni noiVREME PREDOMINANT ÎNCHISĂ - Prognoza meteo pentru marți și miercuri

VREME PREDOMINANT ÎNCHISĂ – Prognoza meteo pentru marți și miercuri

DISTRIBUIȚI

VREME PREDOMINANT ÎNCHISĂ ANM a dat publicității prognoza meteo pentru marți și miercuri, aceasta indicând că pe 13 și 14 februarie vor cădea ninsori iar vremea va rămâne predominant închisă.

Pe parcursul zilei valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar maximele se vor încadra între 5 şi 15 grade.

Marţi, vremea va deveni predominant închisă. În cursul zilei se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în vestul şi sud-vestul ţării. Şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe spaţii mici la munte, scrie Libertatea.

Noaptea, acestea se vor extinde treptat astfel încât vor fi precipitaţii mixte în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi izolat în Dobrogea. La munte şi local în celelalte regiuni vor predomina ninsorile.

Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantităţile de apă vor totaliza 10-15 l/mp. Îndeosebi în sud-vestul teritoriului şi în zonele montane aferente, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte, în special ale Carpaţilor Meridionali. În a doua parte a intervalului vor fi intensificări şi în sudul şi centrul ţării, însă la cote mai reduse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 2 grade. Dimineaţa, izolat, se va semnala ceaţă, mai ales în regiunile sudice.

Miercuri, vremea va fi predominant închisă şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

Doar în extremitatea sudică şi de sud-est a ţării vor predomina ploile. Vor fi condiţii de polei sau de gheţuş. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în special în regiunile sudice. La munte se va depune un strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea. Temporar şi la cote mai reduse vor fi intensificări şi în sudul, centrul şi estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 8 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 3 grade.

sursa info Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA