spot_img
Acasăoameni noiVOT FINAL - Proiectul Legii salarizării intră astăzi la vot în plenul...

VOT FINAL – Proiectul Legii salarizării intră astăzi la vot în plenul Camerei Deputaţilor

DISTRIBUIȚI

VOT FINAL Proiectul Legii salarizării intră astăzi la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a votat, marţi, un raport favorabil, cu amendamente, pentru Legea salarizării personalului bugetar. Proiectul va fi supus miercuri votului final în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Membrii comisiei de muncă au stabilit acordarea de sporuri de suprasolicitare psihică, de 10% din salariu, pentru profesori, dar și indemnizații de vacanță și indemnizaţie de hrană pentru bugetari, în bani, mai puțin pentru demnitari care nu vor primi aceste beneficii.

Salariile primarilor vor crește deasemenea, în varianta finală a legii, scrie Libertatea.

Ultima variantă a Legii salarizării agreată cu Ministerul Finantelor prevede că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă.

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a modificat articolul 25 al Legii salarizării astfel încât angajaţii din sistemele sanitare, de apărare, ordine publică şi securitate să primească sporuri în limita a maximum 30% din suma salariilor de bază şi a soldelor ordonatorului principal de credite, spre deosebire de ceilalţi bugetari la care cuantumul de 30% este calculat pentru fiecare ordonator de credite.

În plus, a fost eliminat sporul de 40% pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor care trebuie să asigure în afara orelor de program, de la domiciliu, intervenţia în mediul rural, la apelurile de urgenţă, cercetări criminalistice, evadări, revolte sau cutremure.

Ei au mai decis un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% pentru personalul de predare din învăţământ, urmând ca acesta să fie acordat de la 1 decembrie 2018.

Deputaţii au mai modificat proiectul votata inițial de Senat, și au acordat un spor de 50% pentru funcţionarii care gestionează fonduri europene, indiferent de numărul proiectelor, și nu de 25% cât era inițial. Primarii care se ocupă de fonduri europene rămân cu sporul de 25%.

Legea salarizării unice mai prevede ca angajaţii din sectorul public să beneficieze de indemnizaţii de vacanţă, de la 1 decembrie 2018, în cuantumul unui salariu minim brut. Sunt exceptaţi cei care ocupă funcţii de demnitate publică, alese sau numite, iar demnitarii vor fi exceptaţi şi de la acordarea indemnizaţiei de hrană.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA