Acasăoameni noiVOR SĂ FIM SANCȚIONAȚI DUR – Rusia cere luarea unor măsuri împotriva...

VOR SĂ FIM SANCȚIONAȚI DUR – Rusia cere luarea unor măsuri împotriva României după interzicerea survolului avionului în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin

spot_img

DISTRIBUIȚI

VOR SĂ FIM SANCȚIONAȚI DUR  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, vineri, că acțiunile autorităților aviației civile din România și ale guvernului moldovean, care au dus la întreruperea vizitei sale în Republica Moldova, cer „măsuri de retorsiune”, potrivit Agenției TASS, citat de Știri.TVR.ro.

„Tonul aspru al afirmaţiilor mele reflectă emoţiile pe care le-am avut în legătură cu ce li s-a întâmplat pasagerilor avionului nostru”, a afirmat Dmitri Rogozin pe contul său de Facebook, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Majoritatea lor se întorceau acasă. Am călătorit mereu în Republica Moldova cu zboruri regulate ale companiilor aeriene rusești. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi a Guvernului moldovean necesită o analiză atentă şi contramăsuri dure şi precise de retorsiune”, a avertizat vicepremierul Rusiei.

„Ţările din Vest nu se vor împăca niciodată cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. Erau destul de mulţumite cu Rusia instabilă din anii 1990, dar nu se vor împăca niciodată cu dorinţa noastră de a fi liberi şi puternici. Iar modul nostru de a fi liberi şi puternici va fi cea mai bună reacţie la sancţiuni şi la acţiuni murdare. Vom decide cum să eliminăm aceste creaturi mârşave”, a insistat Rogozin.

Autorităţile aeronautice române nu au permis avionului în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, să survoleze teritoriul ţării noastre. Decizia statului român a fost luată în baza unei norme europene, adoptată după izbucnirea crizei din Ucraina. Dmitri Rogozin se află pe lista persoanelor care au adus prejudicii grave suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale acestei ţări.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA