spot_img
AcasăNews AlertUPDATE - VIDEO - Cine va plăti pentru moartea femeii accidentate pe...

UPDATE – VIDEO – Cine va plăti pentru moartea femeii accidentate pe zebră după ce familia a refuzat transfuzia?

spot_img

DISTRIBUIȚI


Familia femeii in vârstă de 30 ani, ce aparţinea cultului Martorii lui Iehova, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Aceasta a fost grav accidentată în timp ce traversa Bd. Bucureşti pe zebră in urmă cu câteva zile. Impactul violent a aruncat-o pe femeie câţiva metri după care s-a izbit de partea carosabilă. A fost transportată în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, unde medicii au intervenit chirurgical. A doua zi însă femeia de 30 de ani avea nevoie de transfuzie sancvina. Acest lucru a fost categoric refuzat de aparţinătorii victimei. Şi asta pentru că religia nu îi permite acest lucru. Alina Mureşan este Martor al lui Iehova iar primirea de sânge este considerat un păcat capital faţă de Dumnezeu. Medici au încercat să o salveze dar s-au declarat învinşi.

„Pacienta a cedat in jurul orei 21.30. Starea ei generală se înrăutăşise în cursul zilei de sâmbătă, deşi a a avut imediat postoperator momente mai bune în care am sperat. In ceea ce priveşte cauzele decesului să nu uităm că ea a avut un politraumatism, a avut un traumastism cranian care a fost operată, a avut o ruptură de splină operată, a mai avut şi alte fracturi, o anemeie severă.  Toate aceste cauze au dus la decesul pacientei. Da cred că aşa trebuie spus dacă ar fi fost transfuzată probabil că şansele ei de supravieţuire ar fi fost mai mari” a declarat dr. Radu Dragoş, director Medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Vizibil îndurerat, cu gândul în altă parte, tatăl Alinei Mureşan a acceptat să facă o declaraţie, cu o zi înainte de fiica lui să moară. “A primit medicamentele de la Bucureşti. Ei le-au adus. Acum aşteptăm rezultatele. Ce putem face? Ce putem să spunem! Aceasta a fost dorinţa ei noi nu putem face nimic. Dorinţa se respectă! Indiferent ce se va întâmpla. In rest orice în afară de… (sânge, n.r.) o luat. Noi îi respectăm convingerile ei, noi altceva nu putem să spunem decât o ajutăm cum putem” a spus Ioan Muresan.

In satul natal al fetei oamenii au primit vestea morţii şocaţi. Vecinii spun că femeiea era liniştită şi le pare rău de ce s-a întâmplat. „A fost o fată bună, credincioasă, o fată devotată familiei, devotată credinţei ei. Imi pare rău pentru că nu trebuia să se întâmple aşa ceva. Pentru că Dumnezeu îţi dă viaţă şi tot el ţi-o ea. Dumnezeu să o ierte şi să o ia în paza lui şi Dumnezeu să îi ierte pe cei care i-au voit răul ei pentru că altceva nu putem să îi cerem la Tatăl Sfânt, decât să îi ierte”.

ACTUALIZARE: Purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, cms Gabriela Liahovici a declarat ca „ancheta este continuata sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. La finalul cercetarilor si in functie de concluziile medico-legale se vor dispune masuri legale corespunzatoare”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA