Acasăoameni noiVICTORIE ÎN INSTANŢĂ - ÎPS Teodosie a scăpat de controlul judiciar în...

VICTORIE ÎN INSTANŢĂ – ÎPS Teodosie a scăpat de controlul judiciar în dosarul în care este acuzat de fraudă pentru obținerea de fonduri europene

DISTRIBUIȚI

VICTORIE ÎN INSTANŢĂ Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a scăpat de controlul judiciar, în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, scrie B1.

VICTORIE ÎN INSTANŢĂ În 3 februarie, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, alți cinci mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea aceluiași tip de infracţiuni, în aceeași cauză.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

citeşte şi LEGEA EDUCAŢIEI – Mese gratuite pentru elevi, pensionare anticipată pentru profesori şi directori

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA