AcasăOPINIIVIAȚA, DEOCAMDATĂ – Uneori oamenii se fac singuri de râs

VIAȚA, DEOCAMDATĂ – Uneori oamenii se fac singuri de râs

DISTRIBUIȚI

*Ca să arate puținilor săi cititori câtă forță în teritoriu are noul PNL cu apucături vechi, oficiosul liberalilor din jurul unei crâșme renovate, trântește știrea zilei: ”Man se pregătește să-l răstoarne pe Rohian. I-a pregătit un înlocuitor!”. Normal că la o asemenea tâmpenie nu pot pune botul decât proștii, oamenii normali la cap știu foarte bine că liberalii sunt tot prin jurul măcelăriei, încă n-au ajuns la ciolan, ca atare singura lor posibilitate de exprimare a potenței rămâne lătratul. Pe oricine și pentru orice.

Marea știre a fost demolată imediat chiar de către cel pomenit, copreședintele al PNL Maramureș: ”Nu am făcut nicio declarație, nici oficială, nici informală, cu privire la faptul că aș fi propus persoane pentru funcția de prefect. Practic, eu nu pot face așa ceva, deoarece acesta este apanajul Guvernului României, care numește prefecții în teritoriu. Eu nu am nicio bază legală se fac asemenea lucruri și vă asigur că nu le-am făcut”.

Nu-ți trebuie rușine mai mare decât să te pălmuiască ai tăi în public.

*Într-o scrisoare adresată lui Adrian Davidoiu, ambasadorul Românie la Oslo, asociația românilor din Norvegia, se spune: ”O delegație de parlamentari condusă de Mircea Dolha s-a deplasat la Oslo să intervină în soluționarea cazului B. În presa norvegiană se poate citi: Anne Karin Hamre, prefectul care a primit delegația română formată din 11 persoane, a folosit timpul pentru a le explica parlamentarilor români, legislația norvegiană. Dar, cu toate informațiile primite, ei au insistat în convingerea că legea norvegiană de protecție a copilului trebuie modificată. Nu numai că întâlnirea a fost inoportună, dar va fi în mod sigur catalogată ca o imixtiune în treburile interne ale altui stat”.

Asta am spus și noi la momentul respectiv. Am știut de la bun început că parlamentarii români conduși de ciurdar, s-au dus boi și s-au întors vaci din Norvegia, așa că e normal că n-au priceput nimic din ce le-a spus răbdătorul și înțelegătorul prefect.

*Alpinistul Țâgârlaș a început pregătirile pentru escaladarea celui mai important pisc din săraca sa carieră politică: Primăria Baia Mare. S-a cățărat el pe câteva creste montane, așa că se gândește că-i va fi destul de ușor să ajungă până la primul etaj al clădirii. Are dreptate, dacă scapă de vigilența paznicului, poate ajunge liniștit.

Pentru că nu are absolut nimic cu ce să vină în fața băimărenilor, junele cu două nume, este nevoit să apelează la voluminosul său bagaj de minciuni. Probabil că și-a întocmit un grafic de livrare pe piață, dar sigur le va repeta, că la câte sunt, nimeni nu-i capabil să le țină socoteala. A fost permanent în conducerea găștii liberale care a ras de pe teritoriul orașului toate unitățile de producție, a vândut ilicit terenuri și construcții pentru care prea puțini au fost pedepsiți, au distrus sportul și cultura, au urâțit fața orașului autorizând construcții de garaje, fațade sau tot felul de chichinețe oriunde s-a găsit un loc gol și un comision pe măsură.

Și acum, alpinistul care a încasat degeaba, în două mandate, îndemnizația de consilier local din buzunarele băimărenilor, are tupeul să spună că actualul primar a luat pentru sport milioane de lei din buget, ”lăsând fără fonduri proiecte precum reparația școlilor și grădinițelor, reabilitarea drumurilor și trotuarelor din oraș”. Și delirul incontrolabil continuă: ”Pe sute de mii de euro, au fost aduse jucătoare de talie mondială, pompându-se bani într-o echipă care avea un parcurs ascendent firesc. În tot acest timp, echipa fanion al municipiului, Minaur, a fost lăsată fără resurse, condiții în care băieții au câștigat campionatul, cupa și supercupa, aducând mai multă glorie orașului decât tot mandatul unui primar risipitor”.

Trebuie să ai tupeu de borfaș ordinar sau de avocat, ca să poți debita asemenea prostii. Primarul risipitor a știut să chivernisească și să distribuie  cu cap veniturile orașului, astfel încât s-au putut renova unități de învățământ, blocuri, străzi, trotuare, parcuri, piețe, imobile, baze sportive. În patru ani s-a făcut infinit mai mult decât în 17 ani de monopol liberal asupra orașului, astfel că orice comparație este imposibilă și inutilă.

Domnule avocat, că nu pricepi sau nu vrei să pricepi realitățile din sportul băimărean, se vede din inepțiile debitate. Poate că erai cățărat pe un munte în perioada când Minaur reușea performanțele respective, altfel ai fi știut că ele s-au obținut în timpul actualului mandat, inclusiv cu finanțări de la bugetul local. Pentru că ești băiat umblat mai mult prin munți decât prin sălile de sport, aș vrea să răspunzi la o întrebare. O pot face toți ipocriții care deplâng curvește soarta echipei Minaur.

Fiind an electoral, crezi că primarul Cherecheș ar fi făcut orice era posibil pentru ca Minaur să nu ajungă în situația critică de astăzi, știind că acesta este un subiect sensibil pentru băimăreni? Eu zic că a făcut chiar tot ce fost legal, dacă vrei și din dorința de a nu intra în campanie cu această problemă, dar mai mult nu s-a putut.

”Pentru această mizerie execrabilă Cherecheș trebuie să plece, acoperit de rușinea și huiduielile unui oraș pe care l-a umilit”, își încheie alpinistul lung șir al minciunilor. Bun, să presupunem că primarul pleacă. Tu oricum nu poți ajunge în biroul lui, doar dacă paznicul e dus la toaletă sau moțăie în timpul serviciului.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA