spot_img
AcasăNews Alert"EXEMPLU" DE AFARĂ - Deszăpezire în Montréal versus deszăpezire în Baia Mare

„EXEMPLU” DE AFARĂ – Deszăpezire în Montréal versus deszăpezire în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

IARNA ȘI NEMULȚUMIRILE   Ninsorile abundente din această iarnă i-a făcut pe unii dintre băimăreni să-și amintească cu drag de iernile de pe vremuri, dar, la fel ca în orice comunitate, au fost destui cei care au găsit motive să se plângă ba pe rețelele de socializare, ba pe la instituțiile statului.

Una din nemulțumirile cetățenilor a fost deszăpezirea – deszăpezire care s-a efectuat „la normă”, arterele principale din oraș dar și străzile lăturalnice fiind practicabile chiar și în timpul celor mai masive ninsori înregistrate în această iarnă în oraș. Desigur, au existat câteva cazuri în care deszăpezirea nu a fost efectuată pe unele străduțe, utilajele neputând intra pe acestea din cauza lățimii foarte mici.

Foarte mulți dintre cei care ar fi trebuit să aibă spirit civic și în practică, respectiv să își deszăpezească măcar trotuarele din în fața caselor/blocurilor, nu au întins un deget și, încă de la primul fulg de nea căzut au „înroșit” rețelele de socializare cu statusuri despre cum nu își fac autoritățile treaba. Cel mai des întâlnit reproș a fost cel legat de cum se efectuează deszăpezirea „în afară” și despre cum drumurile sunt, sau ar trebui să fie „la negru” imediat după ce a început ninsoarea.

Vă prezentăm mai jos câteva imagini cu drumurile din orașul canadian Montréal, un oraș obișnuit cu iernile grele, cu un buget la care orașul nostru poate doar să viseze și felul în care aceștia înțeleg să deszăpezească.

Iar aici puteți vedea modul în care s-au organizat autoritățile din Baia Mare încă de la prima ninsoare serioasă.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA