AcasăOPINIIVIAȚA, DEOCAMDATĂ – Mincinoasa spovedanie a unui învins

VIAȚA, DEOCAMDATĂ – Mincinoasa spovedanie a unui învins

spot_img

DISTRIBUIȚI

”Am amânat de ceva vreme această postare, am evitat sa răspund multor întrebări, am amânat cât de mult acest moment. Dar a sosit timpul, când vouă, prietenilor mei, celor care ați crezut și care credeți în mine, trebuie să vă răspund. Am decis să nu mai candidez la Primăria Municipiului Sighetu Marmației”, este anunțul făcut acum câteva zile de Ovidiu Gheorghe Nemeș, primarul aflat (încă) în exercițiul funcțiunii.

Emoționant de-a dreptul. Păcat că nu ne-a spus motivele reale care l-au obligat să nu mai candideze, pentru că atunci sigur am fi putut spune că râma a avut demnitate încercând să stea în poziție verticală câteva momente. Așa rămâne doar un anunț mincinos cap-coadă, în care primarul penal se laudă cu realizările și le mulțumește celor care i-au fost aproape. Bănuiesc că o fi vorba de cei care l-au ajutat să fure, o parte dintre ei fiind trimiși în judecată în cele două dosare aflate în instanță. Mai corect ar fi fost să le ceară scuze celor pe care i-a furat în cei opt ani de administrație, doar unul din tunurile sale însemnând o pagubă de 800.000 de lei în bugetul municipiului.

Am găsit o singură frază adevărată în pomelnicul primarului: ”Am reușit să dau un impuls dezvoltării acestui oraș, să așez normalitatea ca și sens și parcurs în viitorul acestui loc binecuvântat de Dumnezeu, să putem construi un viitor trainic pentru copiii noștri”. Are mare dreptate, copiii lui au un viitor trainic, dacă ne gândim că numai la dosarul de restituire  nr. 125974/FF,  soluționat la ANRP în regim de urgență, împreună cu alți doi complici, Ileana Bledea și Isidor Stanciu, a încasat suma de 95, 1milioane de lei. Viitor de aur are toată familia ta, domnule primar, că ai avut grijă să-l construiești din banii altora.

”Am făcut cu bună credință tot ce mi-a stat în putere pentru acest oraș, am sacrificat mult și am încercat ca obstacolele sa le depășim împreună”. Așa e, ți-ai sacrificat chiar și libertatea, dar încă nu știm pe ce termen. Vom afla sigur anul acesta, că nici judecătorii nu pot lungi pronunțarea sentințelor până la Sfântul Așteaptă, indiferent de câte piedici li se pun în cale. Prin urbe se vorbește că primarul a încuviințat să i se taie o parte din stomac ca să slăbească, după ce luase proporții îngrijorătoare. Dar nu mai bine ar fi fost dacă își scurta un pic din mâinile hrăpărețe cu care a umblat prin buzunarele iubiților săi concitadini?

În odovania sfârșitului de mandat, primarul Ovidiu Gheorghe Nemeș uită să ne spună că decizia renunțării la candidatura nu-i aparține, ci i-a fost impusă de către conducerea centrală a PNL. Chestiunea a fost tranșată cam așa: te retragi de bună voie, ori îți respingem candidatura. Și s-a retras, că n-a avut de ales. Nu avea cum să ascundă calitatea de incompatibil pe care i-a confirmat-o Curtea de Apel Cluj, sau faptul că a fost trimis în judecată de către procurorii DNA după instrumentarea celor două dosare de corupție Parcometrele și Avocații.

Ce am fost și ce-am ajuns, se lamentează Gheorghiță Nemeș în puținul răgaz liber pe care îl mai are la dispoziție, privindu-și de pe terasa casei herghelia de la marginea municipiului pe care l-a condus spre cele mai înalte culmi ale bunăstării personale. ”Astfel se încheie un capitol din parcursul nostru, însă parteneriatul, angajamentul meu față de voi, de sighetenii mei, va merge mai departe. E asumat! A fost o onoare pentru mine sa vă pot reprezenta, să fiu primarul vostru, și vă sunt recunoscător pentru această cinste”.

Să nu-ți faci griji, oriunde te-ai afla în viitorul apropiat, în legătură cu parteneriatul și angajamentul asumat cu sighetenii, cu care, de fapt, te-ai șters la fund. Poți să le fii recunoscător pentru naivitatea de care au dat dovadă atunci când te-au ales în fruntea urbei, lăsându-se păcăliți. Dar nu-i putem acuza de nimic, astfel de fapte se întâlnesc prin foarte multe locuri din țara asta.

Vor răsufla ușurați că au scăpat, dar cine știe dacă nu își vor băga din nou, de bunăvoie, capul în jugul pe care cu dibăcie l-ai pregătit. Căci atât de mult îi iubește și îi prețuiește Ovidiu Gheorghe Nemeș pe sigheteni, încât s-a gândit că trebuie să le lase un urmaș de nădejde în fruntea primăriei, care să aibă grijă ca afacerile sale să prospere, chiar și în situația în care ar fi împiedicat să se ocupe o vreme de ele. Așa că deja l-a desemnat pe cel mai fidel locotenent al său, controversatul Alexandru Oros, proptit samavolnic în funcția de director al spitalului municipal chiar de către Nemeș, în postura de candidat la postul de primar.

Știe Gheorghiță de ce s-a grăbit cu desemnarea. E limpede că nu mai apucă multe zile în funcția de copreședinte al PNL Maramureș, vine altul, și cine știe ce planuri are acesta cu orașul de lângă Solovan. Și atunci, parafrazându-l pe  Evanghelistul Ioan (3: 16), există riscul să piardă tot, și agoniseala din acești ani să nu aibă viață veșnică.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA