AcasăOPINIIVIAȚA, DEOCAMDATĂ – Nesimțiților le șade bine cu drumul

VIAȚA, DEOCAMDATĂ – Nesimțiților le șade bine cu drumul

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute a apărut știrea că deputatul maramureșean Cornelia Negruț se regăsește pe lista aleșilor care au efectuat cele mai costisitoare deplasări în străinătate.  Ea a făcut o excursie în Mexic pentru a participa la o adunătură feminină, alături de alte trei colege.

Nu insist asupra beneficiilor rezultate de pe urma acestei excursii, pentru că ele nu există. Cornelia noastră a dat un comunicat prin care ne spune ce a făcut acolo, dar evident că nu interesează pe nimeni, singura amintire rămâne suma pe care cele patru feminine au extras-o din buzunarele noastre. Restul e pălăvrăgeală ieftină, ce nu face decât să irite și să ațâțe naturelul simțitor al contribuabilului român, care vede cum se distrează nesimțiții în plimbările fără noimă de pe toate meridianele lumii.

Dar cum să nu meargă în excursii costisitoare aleșii neamului, atâta vreme cât țara îl are în frunte pe cel mai destoinic turist care a existat vreodată la acest nivel. Se face mare caz de faptul că femininele pomenite au tocat 90.000 de lei, dar nu se spune prin prea multe locuri că locatarul de la Cotroceni strică banii ăștia într-o singură zi. După ce și-a recuperat România, pas cu pas, navetistul de Sibiu și-a luat o binemeritată vacanță de sărbătorile de iarnă, a patra într-un singur an de mandat. Omul a plecat în însorita Floridă, acolo unde a mai fost și anul trecut ca să sărbătorească victoria din alegeri.

Cât a costat vacanța de acum a lui Johannis? Ce pagubă fac bugetului României șase oameni înarmați din SPP, trimiși în misiune de luptă la Miami ca să asigure liniștea, confortul și siguranța cuplului prezidențial? Ne spune Cristi Corobana, un inginer care locuiește în Luxemburg: ”Tot o problemă de clasa a IV-a: un bilet de avion București-Miami la business clas este 3.840 dolari (cel mai ieftin). O noapte într-un un hotel de 4 stele este 180 de dolari (aproximativ 160 Euro). Diurna pentru SUA este 75 dolari pe zi. Să se calculeze ce pagubă fac bugetului României șase oameni care petrec zece zile în Florida cu armamentul din dotare. Pentru nota 10: Calculați câte zile de medicație pentru copiii bolnavi de la Marie Curie s-ar putea acoperi cu banii ăștia dacă medicamentele pentru o zi costă 20 Euro”.

Domnule inginer, problema nu-i grea, se poate rezolva ușor. În schimb banii rezultați sunt grei, chiar foarte grei. Mai ales dacă ne gândim că ei se adună la cei 300.000 de euro pe care navetistul i-a spart doar în primele șase luni ale mandatului pe plimbări în străinătate. E lesne de intuit că bilanțul anual va depăși binișor jumătate de milion. Asta pe plan extern, că dacă aducem vorba de cheltuielile interne rămânem cu gura căscată. Vă amintiți că Victor Ponta a vrut să-i cumpere avionul solicitat pentru excursiile externe, dar, spre norocul lui, n-a apucat. Mă gândesc că premierul meu nu va sta în cumpănă nicio secundă și va aloca milioanele necesare, dorința binefăcătorului fiind lege pentru beneficiar.

Anul trecut alesul și-a achiziționat o limuzină Mercedes nouă, un model S-Klasse, care costă cel puțin 121.000 de euro, are scaune încălzite electric, sistem de masaj încorporat în scaune, plasmă tv și sistem audio performant. Normal, domnul președinte trebuie să aibă tot confortul când se deplasează cu suita oficială în fiecare week-end pe ruta București-Sibiu și retur, uneori doar pentru a lua cina cu scumpa lui soție, sau numai să o îmbrățișeze pe doamna Carmen. E un președinte pretențios, nu-i de ici colo, vrea să aibă condiții la standarde ridicate, că vorba aia, nu umblă la buzunarele proprii, ci ia de la românii ajunși majoritatea aproape sau sub pragul sărăciei.

Surpriza pe acest subiect vine tot de la Traian Băsescu, care susține că Johannis are un imobil în Florida, iar povestea cu sibianul Vecerdea, finul și antrenorul său de tenis, e cusută cu ață albă. Acum nu cred că trebuie să ne mire chestia asta. Dacă a reușit să adune din meditații bani pentru șase case în Sibiu, de ce să nu-și fi cumpărat și o vilă în Florida?

Problema care trebuie să conteze este că omul, ocolit până acum de ghinion, avea obligația să-și declare toate proprietățile deținute chiar și pe cealaltă parte a globului. Dacă spusele lui Băsescu se vor adeveri, atunci nevorbitorul de la Sibiu este autorul a două infracțiuni definite de Codul Penal fals în declarații și uz de fals!

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA