Acasăoameni noiVESTE BUNĂ - Indemnizaţiile pentru creşterea copilului cresc de la 1 iulie....

VESTE BUNĂ – Indemnizaţiile pentru creşterea copilului cresc de la 1 iulie. Săptămâna viitoare intră în dezbatere

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare de la 1 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial, iar la începutul săptămânii vor intra în dezbatere publică normele de aplicare, ministrul recomandând ca acestea să fie verificate de către părinţi.

Întrebat când vor fi operate modificările aprobate de către Parlament, Pîslaru a afirmat că de la 1 iulie, „exact atunci când prevede legea”.

„Lucrurile sunt destul de clare, am preluat două mandate de la preşedintele ţării: unul era să venim cu un proiect de ordonanţă pentru a lămuri nişte lucruri şi a face corecţiile necesare pe salarizare şi al doilea, mi s-a atras atenţia foarte clar, este legat de indemnizaţiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru îl facem”, a spus ministrul.

Dragoş Pîslaru a anunţat că, aşa cum a promis Executivul, la începutul săptămânii viitoare vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, sfătuindu-i pe părinţi să le citească şi să sesizeze ministerul dacă există anumite speţe particulare care nu sunt prevăzute în lege.

La finalul lunii aprilie, Dragoş Pîslaru a declarat că se discută cu Ministerul de Finanţe pentru a identifica resursele financiare pentru a implementa legea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, fiind vorba despre un impact bugetar de aproximativ 226 de miliaone de lei pentru acest an.
Citeste mai mult pe RTV.NET

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA