spot_img
AcasăActualitateVă prezentăm în PREMIERĂ cererea de strămutare pe care avocații primarului Cătălin...

Vă prezentăm în PREMIERĂ cererea de strămutare pe care avocații primarului Cătălin Cherecheș au depus-o și în care prezintă 37 de motive pentru care soluția nu poate fi dată de Curtea de Apel Cluj, unde nu mai poate fi vorba de imparțialitatea magistraților

spot_img

DISTRIBUIȚI

Apărătorii primarului Cătălin Cherecheș au depus o solicitare la Curtea de Apel Cluj în care cer strămutarea procesului. Avocații au găsit nu mai puțin de 37 de motive care impun această mișcare. Este pusă la îndoială imparțialitatea judecătorilor, pe lângă alte aspecte cel puțin stranii din acest dosar. Judecătorii ar trebui să dea o sentință finală în procesul primarului Cătălin Cherecheș în data de 24 noiembrie.

Prin sentința penală 41 din 24 februarie 2022, Tribunalul Cluj hotărâse să îl condamne pe Cătălin Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Cu toate acestea, în dosarul prin care a fost condamnat există foarte multe probleme. În primul rând, dovezile care stau la baza denunțului făcut de Cristian Șpan nu există și, oricum, nu ar putea fi luate în considerare (explicații găsiți în link-ul următor: https://www.luju.ro/judecatoarea-lui-chereches-nu-mai-poate-fi-impartiala-aparatorul-primarului-catalin-chereches-avocatul-razvan-doseanu-acuza-dupa-ce-judecatoarea-georgiana-rodica-farcas-hinganu-de-la-ca-cluj-pe-care-soacra-edilului-ar-fi-incercat-sa-o-mituiasca-a-fost-pas)

Revenind la cererea de strămutare înaintată de avocații primarului, aceasta se axează pe articolul 71 din Codul de procedură penală care spune: “Înalta Curte de Casație și Justiție strămută judecata unei cauze de la Curtea de Apel competentă la o altă Curte de Apel, printre altele, în cazul în care există o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea judecătorilor instanței este afectată din cauza împrejurărilor cauzei sau calității părților”. Tot Codul de procedură penală spune că cererea se depune la instanța de unde se solicită strămutarea. Avocații lui Cătălin Cherecheș au nu una, ci 37 de suspiciuni rezonabile care impun strămutarea dosarului la o altă Curte de Apel. Mai mult, avocatului Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, arată că nu există absolut nici un risc privind intervenția prescripției răspunderii penale în această cauză. Termenul de prescripție în acest dosar s-ar împlini în 26 iunie 2024, fiind astfel mai mult de 7 luni de zile în care se poate da soluția finală.

Printre principalele motivații ale avocaților, care susțin strămutarea dosarului la o altă instanță, se află elemente cu un impact major asupra imparțialității judecătorilor din cadrul Curții de Apel Cluj. În cerere putem vedea exact jocul procurorilor DNA și al unuia dintre magistrați, respectiv mama acesteia, care au dus la scandalul de presă cu privire la presupusa mită dată de socrii lui Cherecheș, care a dus la execuția publică a primarului din Baia Mare.

Vă prezentăm mai jos, punctual, cele 37 de motive care susțin strămutarea cauzei la o altă instanță.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA