spot_img
Acasăoameni noiURMĂRI - Două persoane au fost amendate după ce au strigat "Demisia!"...

URMĂRI – Două persoane au fost amendate după ce au strigat “Demisia!” la apariţia lui Iohannis în timpul slujbei de la Patriarhie

DISTRIBUIȚI

Două persoane implicate în incidentul din noaptea de Înviere, de la Patriarhie, cand, la apariţia preşedintelui Klaus Iohannis, au strigat “Demisia”, au fost amendate cu câte 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cele două persoane identificate, un bărbat şi o femeie, potrivit unor surse din Jandarmeria Capitalei, participă în mod constant la proteste, majoritatea neautorizate. Ei au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru abateri la legea 60/1991 privind manifestările publice. Cei doi au fost duşi şi la Secţia 14 de Poliţie unde au fost audiaţi, însă poliţiştii nu au luat şi o altă măsură împotriva lor.

Klaus Iohannis a sosit sâmbătă la Patriarhie, în jurul ore 23.45, alături de soţia sa. Preşedintele a intrat în Catedrala Patriarhală departe de ochii credincioşilor şi a ieşit după câteva minute alături de Patriarhul Daniel, având în mână o lumânare.

Imediat după începerea slujbei, din rândul credincioşilor s-au auzit persoane care i-au strigat preşedintelui „Demisia!”. Jandarmii au intervenit imediat şi au îndepărtat două persoane din curtea Patriarhiei care au scandat împotriva lui Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunţat în cursul zilei de sâmbătă că preşedintele va asista la Slujba de Înviere la Patriarhie. Este pentru prima dată când Iohannis – de confesiune luterană – participă la această slujbă în Capitală. Preşedintele petrece de obicei Paştele catolic în Sibiu, anul trecut fiind însă plecat din ţară, într-un concediu în Portugalia.

news.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA