spot_img
Acasăoameni noiURMARE SCANDAL URS ÎMPUŞCAT - Șeful Poliției din Sibiu a demisionat

URMARE SCANDAL URS ÎMPUŞCAT – Șeful Poliției din Sibiu a demisionat

DISTRIBUIȚI

URMARE SCANDAL Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat, luni seară, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, retragerea din funcţie.

URMARE SCANDAL De asemenea, că se pune la dispoziţia organelor de anchetă, ca urmare a scandalului împuşcării ursului care a ajuns pe străzile din Sibiu.

„Doresc să clarific toate aspectele şi mă retrag de la conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziţia organelor de anchetă.

Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent. Al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contexul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei, la adresa soţiei şi la adresa copiilor.

Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi o să fie supuşi la acelaşi tratament cum a fost tratat animalul”, a spus comisarul Cristian Negru.

Ofiţerul a anunţat faptul că îşi asumă responsabilitatea deciziei de a împuşca ursul dat fiind pericolul pe care îl reprezenta acesta, dar nu şi o vinovăţie.

„Decizia luată în acest caz îmi aparţine şi mi-o asum integral. Dar îmi asum resposabilitatea, nu şi vinovăţia. Vinovăţia o pot stabili doar organele de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instituţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română”, a spus Cristian Negru.

Comisarul a mai spus că afirmaţia că ar fi cerut lovirea ursului cu o maşină a Poliţiei nu-i aparţine.

„Deşi pare crud spus, prioritatea noastră a fost salvarea vieţii oamenilor şi în subsidiar salvarea vieţii animalului. Deşi am încercat tranchilizarea acestuia”, a precizat Negru.

Înregistrarea în care unui poliţist din Sibiu i se cere, prin dispecerat, să lovească ursul cu maşina este la dispoziţia Parchetului. Ca de altfel toate detaliile legate de derularea operaţiunii, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.

Instrucţiunea ar fi venit din partea şefului Poliţiei Sibiu, cel care coordona operaţiunea.

„Apare o referire la această înregistrare şi în raportul Corpului de control. Întreaga derulare a operaţiunii, aşa cum a fost ea fixată tehnic în urma folosirii canalelor de comunicaţii specifice, este deja pusă la dispoziţia Parchetului, din câte am înţeles. În cadrul anchetei pe care procurorii o desfăşoară şi e bine ca această anchetă să-şi urmeze cursul şi să vină cât mai repede cu o concluzie. Pentru că o cercetare prealabilă pe linie disciplinară la nivelul Ministerului de Interne se desfăşoară, în mod normal, doar după finalizarea anchetei penale.

Vreau să lămuresc foarte repede şi elementul de răspundere disciplinară a cadrelor ministerului implicate în acea situaţie. De aceea, din punctul meu de vedere, este foarte important ca următorii paşi şi pe partea anchetei penale să se desfăşoare cât mai repede”, a spus Dragoş Tudorache într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul MAI.

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete deschise de autorităţi, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.
Miercuri, timp de peste trei ore, poliţişti, jandarmi, angajaţi ISU şi doi veterinari de la Grădina Zoologică dotaţi cu puşti cu tranchilizante, la care s-a alăturat şi un vânător, au căutat un urs care a străbătut Sibiul, trecând prin zone extrem de circulate din oraş.

La finalul operaţiunii, ursul a fost împuşcat, pentru că tranchilizarea sa nu ar fi reuşit, conform autorităţilor.

sursa

credit foto facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA