AcasăNews AlertUPDATE - AJUTOR PENTRU SINISTRAŢI - Un tir cu zahăr, ulei, făină,...

UPDATE – AJUTOR PENTRU SINISTRAŢI – Un tir cu zahăr, ulei, făină, orez va pleca din Borşa spre Buzău. Brichete din lemn trimise din Sighet spre Vrancea

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto arhiva

Oameni de bine din Maramureşul istoric (Borşa), care nu doresc sub niciun fel publicitate şi-au exprimat dorinţa de a ajuta persoanele afectate de ger, viscol şi ninsoare din partea de sud-est a ţării. Prefectul Sandu Pocol a fost contactat, în această dimineaţă, de către unul din cetăţenii care a avut această iniţiativă şi care a menţionat despre gestul umanitar şi creştinesc de a transporta alimente de bază (zahăr, ulei, făină, orez, etc) cetăţenilor care au avut de suferit, datorită fenomenelor meteorologice periculoase din ultima perioadă (viscol, ninsoare şi ger.) Prefectul de Maramureş a discutat cu conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor despre generozitatea şi disponibilitatea acestor oameni de bine care au dorit să ofere din prinosul lor, ajutor semenilor. Destinaţia stabilită pentru transportul alimentelor este judeţul Buzău. Prefectul Sandu Pocol a vorbit la telefon cu omologul său din judeţul menţionat anteriror şi au convenit să desemneze persoane de contact care vor comunica între ele pentru a se asigura că transportul va ajunge în siguranţă, la destinaţia stabilită de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ajutoarele umanitare pentru persoanele afectate din judeţul Buzău vor fi transportate cu  un autovehicul (TIR). Ele bvor fi încărcate pe parcursul zilei de azi. Maramureşenii care se vor deplasa în judeţul Buzău cu autovehiculul vor avea în dotare, inclusiv snowmobile, pentru a putea străbate eventualele căi de acces înzăpezite şi a asigura distribuirea alimentelor la populaţia afectată. De asemenea, conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a luat în calcul şi posibilitatea transportării acestor alimente cu un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, structură specializată din cadrul ministerului de resort, care efectuează misiuni umanitare şi transport aeromedical în cooperare cu SMURD şi care este în slujba cetăţeanului şi a societăţii.

ACTUALIZARE 1 Brichete de lemn trimise în judeţul Vrancea

Un transport cu brichete de lemn donate de către conducerea societăţii Plimob din Sighetu Marmaţiei şi care este destinat pentru încălzirea populaţiei sinistrate din judeţul Vrancea va pleca, astăzi, din Maramureş. Alte persoane de omenie au dorit să îşi arate solidaritatea faţă de persoanele sinistrate, aflate în nevoi şi care se confruntă cu probleme. Prefectul Sandu Pocol a declarat că apreciază demersurile maramureşenilor care îşi arată soliditaritatea faţă de semenii lor afectaţi de viscol, ger şi zăpadă. Sunt gesturi nobile şi este firesc ca orice bun creştin să nu îşi lase semenii la greu, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Autovehiculul încărcat cu acest material care reprezintă un combustibil alternativ va ajunge la Focşani şi va fi însoţit de comandantul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş, locotenent Radu Bodea şi doi subofiţeri.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA