spot_img
AcasăOPINIIUN ÎNDEMN - Protestatarule, toți te vor prost. Hai, nu fi!

UN ÎNDEMN – Protestatarule, toți te vor prost. Hai, nu fi!

spot_img

DISTRIBUIȚI

UN ÎNDEMN Ești corporatist, câștigi mai bine decât părinții tăi împreună. Ai ajuns la București. Ai o mașină șmecheră, dar îți place să te prezinți ca biciclist.

Îți faci concediile în locuri de care ai tăi, agricultori sau foști muncitori pe la cine știe ce combinat din țară, n-au auzit niciodată. Crezi că întreaga lume este a ta. Asta, până când o să ajungi la patruzeci și ceva de ani și o să fii concediat pe motiv că ești prea bătrân. Și atunci, când nu o să mai poți plăti ratele, facultatea copiilor și nu o să-ți mai permiți stilul de trai cu care erai obișnuit, o să înțelegi cu adevărat viața. Acum trăiești într-o bulă.

Dar până ca toate acestea să se întâmple, și se vor întâmpla, te vezi un fel de Batman bogat și dornic să scapi lumea de mișei. Crezi că ai salvat Parcul Carol, Vama Veche și Roșia Montană. Adevărul îți scapă și este și normal. Îți e lene să citești chiar și o postare de câteva rânduri. În creierul tău se aprinde imediat indignarea atunci când vezi cuvintele-cheie bine înfipte în subconștientul tău. Să știi că dacă ai terminat niște studii universitare, asta nu te face un intelectual. Pentru aceasta ar fi trebuit să tocești băncile bibliotecilor, nu pe cele ale cafenelelor din Centrul Vechi. Fără supărare, ești foarte ușor de manipulat!

Ai fost format astfel încât să-ți consideri inferiori proprii părinți pentru că ei cred în Dumnezeu, tradiții și în familia normală. Ai impresia că ești cireașa de pe tortul globalizării, dar de fapt nu ești nici măcar un E cancerigen din compoziția lui. Cu modele de viață luate din filmele Fantasy, te îndepărtezi de realitate. Dar ce contează, ești mai tare ca Batman pentru că salvezi toată România. Bietul supererou american salva un singur oraș… Cei de la putere sunt niște ticăloși! Nu te contrazic. Cei din opoziție sunt la fel. Nu mă contrazice. Și atunci ce vrei de fapt să obții? Nici tu nu știi bine.

O să ți se spună că sunt o proastă naționalistă, vândută lui Dragnea, Tăriceanu și mai cine știe cui. Și o să crezi, deoarece tu iei totul prefabricat. Am început la Dreptatea în 1990. Nu știi ce-i aia. Din 1991, am făcut parte din prima echipă a ziarului Cotidianul, lucrând personal cu Ion Rațiu. Ca ziarist, am fost martoră la toate evenimentele din ultimii 28 de ani. Ani pe care tu poate nu-i ai încă în buletin. Am lucrat la Evenimentul Zilei și am fost 16 ani jurnalist la România liberă. Ca membru al societății civile, am coordonat proiecte finanțate de Soros, Departamentul de Stat al SUA și guvernul norvegian.

Niciodată nu am făcut ceva de care să-mi fie rușine. Tinerii și studenții pe care i-am format în cadrul acestor proiecte vor fi liderii României de mâine. Și știi tu, protestatarule, ce i-am învățat mai întâi? Să nu fie proști. Să nu se lase manipulați, să gândească și să-și asculte conștiința mai întâi de orice. Nu pot să te învăț asta și pe tine. Ar fi nevoie de prea mult efort. Dar pot să-ți dau un sfat bun: dacă vrei să schimbi România, nu ieși să susții toate cepele degerate, fie ele tăiate Julien sau sparte cu pumnul DNA. Susține doar democrația autentică și principiile ei. Este suficient.

Iar dacă vrei cu adevărat să salvezi România, renunță la confortul tău corporatist și intră în politică. Dacă nu, stai blând, pentru că oricum atunci când vei împlini vârsta de concediere îți vei da seama că ai fost un prost toată viața ta. Nu fi prost, așadar!

Simona Popescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA