Acasăoameni noiTURISM - Staţiunile de pe Valea Prahovei şi capitalele europene, destinaţii preferate...

TURISM – Staţiunile de pe Valea Prahovei şi capitalele europene, destinaţii preferate de Sf. Valentin

DISTRIBUIȚI

Turiştii români, în special cei cu vârste între 25 şi 40 de ani, caută cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor pachete de două sau trei nopţi în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi în capitale europene precum Roma, Praga, Veneţia, Viena, Londra sau Amsterdam.

Tarifele pentru un sejur în România încep de la 240 de lei de persoană, iar pentru destinaţiile externe de la 139 de euro de persoană, potrivit datelor transmise de agenţiile de turism, la solicitarea MEDIAFAX.

Există şi un număr mai restrâns de turişti care aleg escapade romantice în centre metropolitane precum New York sau destinaţii exotice cum ar fi Maldive, Thailanda, Republica Dominicană sau Mauritius, unde preţul pachetelor depăşeşte 1.000 de euro. Unii dintre ei au şi cereri speciale, precum plimbări cu elicopterul, cine romantice pe o plajă privată sau traseu cu iahtul.

De asemenea, unele persoane combină minivacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor cu un concert sau un spectacol în destinaţia aleasă sau cu o cină la un restaurant renumit.

Consultanţii în turism au declarat pentru MEDIAFAX că agenţiile raportează creşteri în special pe vânzarea de city-break-uri în capitalele europene. Sărbătoarea reprezintă totodată o şansă pentru ca Parisul să-şi revină din punct de vedere turistic, fiind considerată capitala europeană a romantismului.

„Pentru că anul acesta Ziua Îndrăgostiţilor este în weekend, agenţiile rapoartează creşteri în special pe vânzarea de city-break-uri în capitalele europene. Există şi un segment de public, nu foarte mare, care alege să meargă în destinaţii exotice, în special cele calde precum Mauritius, Republica Dominicană, Cuba, Mexic sau Maldive, şi nu doar pentru Valentine’s Day, dar şi pentru săptămâna ce include zilele de 1 şi 8 martie”, a afirmat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

În plus, faţă de anii trecuţi, cererile de sejururi pentru destinaţii interne sunt în creştere.

De asemenea, reprezentanţii touroperatorului Mareea spun că cele mai căutate destinaţii de Sf. Valentin sunt staţiunile montane de pe Valea Prahovei (Predeal, Sinaia, Poiana Braşov), iar dintre destinaţiile externe, tot mai căutată este Roma.

„Tarifele încep de la 240 de lei/persoană pentru un sejur în România, respectiv de la 315 euro/persoană pentru un sejur în Europa. Oferta internă cuprinde Predeal, Sinaia, Poiana Braşov, Băile Tuşnad, Covasna şi Băile Herculane.

Destinaţiile externe propuse pentru această perioadă sunt Roma, Amsterdam, Paris, Viena, Londra, Bruxelles. Pentru destinaţiile externe, cum ar fi Roma, durata este de trei nopţi cazare pentru că între zilele de călătorie, turiştii îşi doresc cât mai mult timp doar pentru ei într-un oraş romantic”, a declarat directorul general al Mareea, Marius Usturoiu.

La rândul lor, oficialii agenţiei de turism online Vola.ro spun că cele mai căutate destinaţii rămân cele considerate romantice, precum Paris, Roma, Viena, Veneţia sau Praga, însă românii au început să caute şi destinaţii mai puţin cunoscute, cum ar fi ţările nordice, Lisabona, oraşe mai mici din Italia şi Franţa, precum şi cadoul de Ziua Îndrăgostiţilor sub forma unui bilet de avion sau a unei mini vacanţe.

„Pentru a doua jumătate a lunii februarie am pregătit îndrăgostiţilor din România, fie că sărbătoresc Valentine’s Day-ul american sau Dragobetele românesc, o listă întreagă de destinaţii de city break, unde se pot relaxa alături de persoana iubită sau de familie. Pot opta pentru destinaţii clasice precum Roma, Paris, Veneţia, Florenta, la preţuri începând de la 139 euro/persoană sau, dacă vor un alt tip de experinţă, pot opta pentru destinaţii precum Moscova, Stockholm, Liverpool sau oricare alta dintre cele zecile de oraşe în care oferim pachete. Preţurile includ biletul de avion cu toate taxele şi 2-3 nopţi de cazare, în funcţie de destinaţie”, a punctat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

Agenţia Eturia, specializată pe destinaţii exotice, arată că turiştii români optează de Valentine’s Day pentru servicii destinate cuplurilor, de la facilităţi SPA (masaj, jacuzzi), până la mic-dejun în cameră sau diverse excursii pe alte insule ori la obiectivele turistice deosebite din apropierea hotelului unde sunt cazaţi. Există totodată şi cereri speciale, precum plimbări cu elicopterul, o cină romantică pe o plajă privată sau un traseu cu iahtul.

„Pentru luna februarie, turiştii pot opta pentru o vacanţă pe continentul american, la New York, iar pentru cei mai aventurieri, avem pregătite oferte de safari în Africa, în Zanzibar sau Tanzania. Pentru o escapadă romantică, cele mai căutate destinaţii în această perioadă sunt cele de plajă: Maldive, Thailanda, Republica Dominicană sau Mauritius, dar şi marile centre metropolitane, New York, Los Angeles sau Chicago. De asemenea, ţările din America Latină, respectiv Argentina, Brazilia sau Mexic, sunt şi ele cautate, datorită vremii perfecte pentru plaja din emisfera sudică”, a declarat la rândul său Alexandra Pârvu, marketing manager al agenţiei Eturia.

Ea a precizat că, faţă de anii anteriori, se remarcă un apetit crescut al românilor pentru destinaţii mai puţin cunoscute, cum ar fi Noua Zeelandă sau ţările asiatice (Singapore, Japonia, India).

„Deşi, de obicei, vacanţele de Ziua Îndrăgostiţilor sunt vacanţe scurte, de tipul city break-urilor, majoritatea clienţilor noştri aleg să îşi extindă sejurul cu câteva zile, pentru a descoperi îndeaproape una dintre destinaţiile de plajă din Caraibe sau Oceanul Indian”, a adăugat Pârvu.

Totodată, românii aleg din ce în ce mai des să meargă pe continentul african, unde pot admira animalele sălbatice în habitatul lor natural, în parcurile naţionale ideale pentru safari.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA