Acasă oameni noi TRANSFĂGĂRĂȘANUL S-AR PUTEA ÎNCHIDE IAR – O stâncă de aproximativ 1.000 de...

TRANSFĂGĂRĂȘANUL S-AR PUTEA ÎNCHIDE IAR – O stâncă de aproximativ 1.000 de tone s-a prăbușit în mijlocul șoselei

DISTRIBUIȚI

TRANSFĂGĂRĂȘANUL S-AR PUTEA ÎNCHIDE IAR  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează că se fac verificări și este posibil ca Transfăgărăşanul să fie închis, după ce o stâncă de o mie de tone s-a desprins de pe versant şi s-a oprit la marginea şoselei.

Miercuri, 21.06.2017, pe Trănsfăgărăşan (DN7C), km 126+250, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1000 tone (4x3x30)mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare. La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic. Reprezentanţii CNAIR S.A. au iniţiat demersurile necesare în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi au introdus semnalizarea provizorie de restricţionare şi monitorizarea continuă a zonei cu pericol. Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile”, se arată într-un comunicat de presă.

Transfăgărăşanul a fost redeschis vineri, 16 iunie, cu două săptămâni mai devreme, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

 

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA