Acasăoameni noiTOP - Care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume. În câte...

TOP – Care sunt cele mai puternice pașapoarte din lume. În câte țări poți intra cu pașaportul românesc

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pașaportul poate fi considerat o cheie care deschide ușa călătoriilor. Cu toate acestea, nu toate pașapoartele garantează și o libertate de mișcare. O firmă de consultanță financiară a realizat un index international al pașapoartelor, arătând care sunt cele mai puternice din lume.

Calculele au fost făcute în funcție de reglementările legate de vize din fiecare țară și de numărul de state în care poți călători fără respectiva parafă.

Astfel, potrivit topului realizat de compania Henley and Partners, germanii au cele mai puternice pașapoarte din lume. Documentul lor de călătorie le garantează intrarea liberă în 177 de țări, relatează The Independent.

Pe locul doi în top se află Suedia, care permite accesul fără viză în 176 de țări. Podiumul este completat de Marea Britanie, care din 2013 și până în 2015 a ocupat poziția fruntașă. Totodată, SUA au coborât, de anul trecut și până acum, de pe poziția a doua pe poziția a patra, unde se află la egalitate cu Belgia, Danemarca și Olanda.

În ceea ce privește țara noastră, România ocupă poziția 21 în topul firmei de consultanță. România se află la egalitate cu Bulgaria și Brazilia, pașapoartele din aceste țări permițând accesul fără viză în 153 de țări.

La polul opus, cele mai slabe pașapoarte sunt din Afganistan, Pakistan și Irak. Pașapoartele din aceste țări garantează intrarea în 25 de țări, respective 29 și 30 de țări.

sursă știre libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA