Acasăoameni noiTOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE, VIZATE - Sindicaliștii români au declanșat procedura pentru...

TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE, VIZATE – Sindicaliștii români au declanșat procedura pentru începerea grevei generale

DISTRIBUIȚI

TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE, VIZATE  Sindicaliștii au declanșat procedura pentru începerea grevei generale. Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția (C.N.S.L.R. – Frăția) a informat Guvernul că a început procedurile pentru declanșarea grevei naționale.

Care sunt nemulțumirile sindicaliștilor:

  • Scăderea tuturor salariilor, în principal în mediul privat, și pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se transferă plata contribuțiilor sociale de la angajator la angajat;
  • Imposibilitatea negocierilor sectoriale și intersectoriale ce generează lipsa unei protecții reale a angajaților, în forma actuală a Legii 62/2011
  • Întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajații unor unități publice de asistență socială și medico-socială de peste 4 luni.

C.N.S.L.R. – Frăția reprezintă un număr de 500.000 de salariați din domeniile: energie, petrol, gaze; chimie, petrochimie; comunicații; transporturi; lemn și mobilă; textile și pielărie; agricultură; sănătate; învățământ; administrație public; asistență generală.

Greva generală a sindicaliștilor vizează toate sectoarele de activitate, iar după strângerea tuturor semnăturilor, se va decide data declanșării grevei generale, transmite C.N.S.L.R. – Frăția. Altfel, Bogdan Hossu, liderul Confederaţiei Cartel Alfa a anunțat după discuțiile cu reprezentanții Guvernului că, prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile nete ale angajaților din privat riscă să scadă cu peste 16%.

Angajatorii nu şi-au luat angajamentul ferm că vor creşte, iar Guvernul se bazează pe promisiunea şi bunele lor intenţii”, a spus sindicalistul, atrăg7nd atenția că Executivul nu mai vrea sa dea actul normativ care să-i oblige pe angajatori sa crească salariile dupa transferul contribuțiilor CAS și CASS la angajat. Premierul dă, însă, asigurări, că salariile vor crește. (Citește și: ”Ce se dă cu stânga, se ia cu dreapta”. Mărirea salariului minim brut la 1.900 de lei are ca scop acoperirea proiectului ”CAS la angajat”).

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA