Acasăoameni noiTELE-MUNCĂ - Guvernul legalizează activitatea de videochat

TELE-MUNCĂ – Guvernul legalizează activitatea de videochat

DISTRIBUIȚI

TELE-MUNCĂ Guvernul va aproba un proiect de lege care reglementează activitatea de tele-muncă.

Prevederile legii vor conduce la definirea și legalizarea activității de videochat, cea care acum funcționează la limita legii.

 
La articolul 2 litera a) a proiectului de lege termenul de tele-muncă este definit ca fiind „forma de organizare a muncii în care o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator, se realizează de către un salariat, de la distanţă de această locaţie, în mod regulat şi voluntar, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Asta în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau al unui act adiţional la acesta, cu respectarea condiţiilor cumulative ca activitatea să fie desfăşurată în afara oricărui loc de muncă organizat de angajator, prin utilizarea unor mijloace aferente tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, cum ar fi internetul, telefonul inteligent, altele, ca activitatea în regim de teleworking să fie desfăşurată cel puţin o zi pe lună şi cu condiţia ca salariatul să-şi fi exprimat acordul cu această formă de organizare a muncii, prin semnarea contractului individual de muncă sau al unui act adiţional la acesta, după caz”.

Totodată, potrivit iniţiativei, tele-salariatul este „orice salariat care desfăşoară activitatea în condiţiile prevăzute la lit.a) articolul 2”.

În proiectul de act normativ sunt explicate şi „locurile desfăşurării activităţii de tele-muncă” ca „acele locuri care pot fi utilizate de tele-salariat doar după ce angajatorul şi-a exprimat acordul cu privire la utilizarea lor din punct de vedere al securităţi şi sănătăţii în muncă.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA