Acasăoameni noiSURPRIZĂ PENTRU ȘOFERI - Transfăgărășanul a fost deschis mai devreme în 2016

SURPRIZĂ PENTRU ȘOFERI – Transfăgărășanul a fost deschis mai devreme în 2016

DISTRIBUIȚI

Drumul național 7C, Transfăgărășanul, a fost redeschis circulației mai devreme în acest an. În mod normal, drumul este deschis la 1 iulie, însă anul acesta condițiile permit circulația încă de acum.

Șeful secției Argeș al CNADNR a anunțat că drumul a fost de sâmbătă, 18 iulie. Potrivit agerpres.ro, drumul a fost deschis chiar la ora 7 dimineața. Astfel, se poate urca cu mașina și pe sectorul închis pe timp de iarnă și primăvară, dintre Piscu Negru (kilometrul 104) și Cabana Bâlea (kilometrul 130+800).

„În urmă cu două săptămâni, Comisia de analiză a Transfăgărășanului a început verificările în vederea deschiderii traficului rutier pe DN 7C. În acest an, condițiile meteo ne-au ajutat să deschidem mai devreme drumul spre Bâlea Cascadă. Încă mai este zăpadă, dar drumul este curat, tocmai bun de parcurs. După cum s-a observat în ultima perioadă, vremea nu a mai fost atât de aspră și, astfel, am putut lua în calcul deschiderea mai devreme a Transfăgărășanului în condiții de siguranță a circulației”, spune CNADNR, într-un comunicat de presă.

Șoferii trebuie să aibă în vedere însă că circulația este interzisă pe acest sector noapte, între orele 21 și 7. Potrivit CNADNR, zonele de pe Transfăgărășan cu pericol de viituri și de cădere de stânci și pietre sunt cele dintre kilometri 56 și 116, plus kilometri 117-132.

Transfăgărășanul ar putea fi deschis tot timpul anului

Importanța și frumusețea acestui drum a determinat conducerea companiei de drumuri să ceară realizarea unui studiu de fezabilitate privind menținerea circulației pe toată durata anului. Totuși, procedura inițiată anul trecut a fost anulată. Acum, se lucrează la documentația pentru reluarea procedurii de licitație.

Sursa: greatnews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA