Acasăoameni noiSUNT ÎMPOTRIVĂ - Guvernul contestă la CCR majorarea salariilor

SUNT ÎMPOTRIVĂ – Guvernul contestă la CCR majorarea salariilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUNT ÎMPOTRIVĂ Premierul a spus că nu s-a făcut o dezbatere reală, transparentă, a amendamentelor, în comisii discutându-se uneori amendamente care nici nu erau formulate clar.

Cioloş a mai susţinut că nu este posibil ca parlamentarii să nu fi ştiut despre Legea responsabilităţii fiscale, potrivit căreia cu şase luni inainte de alegeri nu se mai adoptă acte normative legate de salarii. Premierul a precizat că legea spune că instituţiile publice nu adoptă astfel de acte normative, iar Parlamentul este instituţie publică.În opinia lui Cioloş, dacă se dorea ca legea să fie aplicabilă, se respecta principiul bicameralismului, care spune că dacă o lege este votată cu modificări fundamentale la o Cameră, se întoarce la camera iniţială.


„Legea a trecut de Senat fără nicio modificare şi a fost modificată substanţial în Camera Deputaţilor, fără ca Senatul să fie consultat şi să se ceară votul pe acele amendamente”, a spus şeful Executivului. Cioloş a ţinut să precizeze că nu discută de cvorum, fiindcă „e treaba parlamentului să decidă dacă a fost cvorum sau nu.

Un alt argument al premierului a fost acela că OUG e în Parlament de câteva luni de zile şi ar fi fost timp pentru o dezbatere reală şi „pentru a veni cu argumente consistente şi inatacabile”.

„Această lege, aşa cum a fost votată, afectează nişte principui pe care Guvernul şi-a bazat modificările salariale. Ea adânceşte inechităţile salariale pe care am încercat să le corectăm (…) Guvernul nu contestă nevoie de ajustare a salariilor în sectorul bugetar, dar, dincolo de măriri, este esenţială corectarea unor inechităţi carepersită de ani de zile şi care au fost adâncite tocmai de acest mod de abordare pe picior”, a apreciat Cioloş.

Conform premierului, acestă „abordare populistă a politicii salariale pericilitează foarte mult posibilitate adoptării şi aplicării în perioada următoare a unei legi a salarizării unitare”.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA