Acasăoameni noiSTUDIU - Jumătate dintre români cred că PCR era mai bun decât...

STUDIU – Jumătate dintre români cred că PCR era mai bun decât actualele partide politice

DISTRIBUIȚI

9 din 10 cetăţeni declară că au puţină şi foarte puţină încredere în formaţiunile politice din ţara noastră, iar trei sferturi au o percepţie generală negativă asupra acestora, arată rezultatele studiului „Partidele politice din România – percepţii şi reprezentări”, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Mai mult, peste jumătate dintre participanţii la studiu susţin că Partidul Comunist a fost mai bun decât partidele aflate în prezent în cursa electorală, mulţi dintre aceştia declarându-se în prezent de partea stângă a spectrului politic, scrie Gândul, care citează raportul menționat anterior.

Referitor la partidele consacrate, mai mult de o treime dintre români consideră că PSD este o formaţiune orientată spre Rusia, dar, în acelaşi timp, şi că social-democraţii reprezintă cel mai bine interesele străzii (35%) sau că PSD este cel mai bun partid (30%). De cealaltă parte, PNL este considerat de 31% dintre români o grupare de orientare pro-Occidentală, cu toate că mult mai puţini (17%) cred că acesta este cel mai bun partid din România.

Cea mai mare parte a populaţiei României cu drept de vot este foarte sceptică referitor la acţiunile şi promisiunile politicienilor, dar şi că tendinţa nu pare deloc să se amelioreze, dimpotrivă, grupurile politice pierd credibilitate şi în faţa noii generaţii de votanţi, din ce în ce mai informate şi mai critice.

Sursa: ziarulromanesc.net

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA