Acasăoameni noiSTUDIU - Abuzul de tehnologie provoacă neînţelegeri în cuplu

STUDIU – Abuzul de tehnologie provoacă neînţelegeri în cuplu

DISTRIBUIȚI

Tehnologia în exces, în timpul vacanţei, poate duce la discuţii şi neînţelegeri în viaţa de cuplu, arată un studiu al companiei Durex.

Patru din zece persoane au declarat că sunt mai puţin deschise spre iniţierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului mobil sau a tabletei în pat, în timp ce 41% dintre persoane au recunoscut că şi-au petrecut nopţile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai mult pe telefon, arată rezultatul unui sondaj efectuat de Durex, dublat de un studiu ştiinţific şi un experiment social.

Social media este principalul obstacol în calea relaţiilor sexuale din timpul concediilor, o treime dintre persoanele sub 35 de ani recunoscând că tehnologia le afectează viaţa sexuală în vacanţe.

65% dintre participanţi au declarat că postează chiar şi de trei ori pe zi în timpul concediului, iar 42% dintre aceştia au împărtăşit momentele speciale din vacanţă prietenilor virtuali mai degrabă decât partenerilor. Astfel, mai mult de un sfert dintre participanţii la studiu au declarat că tehnologia în exces în timpul vacanţei poate duce la discuţii şi neînţelegeri. 59% au adims că petrec prea mult timp folosind telefonul, însă marea surpriză vine de la cei 72 de participanţi care au recunoscut că folosesc telefonul chiar şi în timpul actului sexual.

Femeile obişnuiesc să folosească telefoanele mobile sau tabletele într-o proporţie cu 27% mai mare decât bărbaţii, mai reiese din studiu.

Potrivit Dr. Sharif Mowlabocus, de la Centre of Sexual Dissidence – University of Sussex, există dovezi clare că “uzul unui device de către unul dintre parteneri îl încurajează şi pe celălalt partener în acest sens”, ceea ce agravează problema.

Sondajul Durex a fost efectuat pe un eşantion de 2.000 de persoane de peste 20 de ani, cupluri heterosexuale care au experienţa a cel puţin unei vacanţe împreună în ultimul an.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA