AcasăOPINIISTATUL FALSIFICAT - Danileț merită o liturghie

STATUL FALSIFICAT – Danileț merită o liturghie

spot_img

DISTRIBUIȚI

STATUL FALSIFICAT Mort și umflat, adevărul plutește pe râu. Încet, încet, miasmele lui împut Valea Statului de Drept, parfumată cu petale de Securitate și stropită de roua prostiei.

Comisia parlamentară care anchetează sufrageria lui Oprea și-a început lucrările. Rândașii de oțel ai regimului Băsescu se prezintă la audieri. Ei trebuie să aleagă între spaimă și milioanele puse deoparte.Complicitatea lor, făurită doar din câștig, nu și din conștiință, stă să crape.

Desigur, comisia e încropită de un PSD înfricoșat, hăituit de averile din trecut și de SMS-urile ofițerului operativ. De aceea, membrii ei se adună pe întuneric, fără a transmite întrebările și răspunsurile în direct la TV, fără măcar să accepte presa în încăpere. Dar chiar și așa, bâlbâiți și timorați, chemați la ordine pe telefonul negru, acești parlamentari cu zgardă pot împunge zi de zi, cu degetul, câte puțin, în burta balonată de secrete a Sistemului. Proști sunt de ambele părți ale microfonului – deci, până la urmă, tot aflăm ceva.

Mai e, să nu uităm, comisia de supraveghere a SRI, lansată și ea în anchete. Și ea a început cu declarații mari, care s-au stins pe măsură ce veneau ordinele de încorporare, dar există acolo o tensiune, o intrigă, din care, până la urmă, tot va ieși ceva. Să trecem, dar, peste lașitatea lui Țuțuianu și peste angajamentele celorlalți membri, să trecem și peste lipsa interesului pentru finanțările prin firme acoperite, și să ne mulțumim cu ce se petrece deja, fiindcă țesătura se destramă de la sine.

Scandalul SIPA aduce și el noutăți. Regimul Băsescu a umblat prin buzunarele dictaturii cu mănuși cumpărate de la UE, pe mărimea Monicăi Macovei. Așa că n-au rămas amprente în arhivă, n-a rămas nici măcar arhiva la locul ei. Faptele și declarațiile, angajamentele, microfilmele, șpăgile, chermezele și micile demonstrații porno cu magistrate și grefieri s-au mutat în patrimoniul unui clan care a operat cu aprobare nord-atlantică. Firește, nici americanii, și nici europenii n-au cunoscut prețul real al anchetelor și sentințelor politice, ei doar au aprobat rezultatul și au lăsat bucătăria în seama celor pasionați. Iar asta începe să se vadă.

Vopseaua statului modernizat se scorojește. Potemkiniada cade la pământ. Informația circulă, chiar dacă e miezul unui zvon sau glazura unui denunț, chiar dacă e începutul unei stenograme sau finalul unei înregistrări cu telefonul. Sunt lucruri despre care ȘTIM că sunt adevărate, lucruri care se petrec sub ochii noștri de ani buni. Ne-au lipsit până acum posibilitatea de a face interogatorii și semnăturile făptașilor sub jurământ.

Vin vremuri amuzante. Cântăreții orbi ai statului falsificat, mâncătorii de căcat din presă și din societatea civilă, apostolii mâinii forte, toți cei care au călărit pe procurori și pe ofițeri așa cum călăresc orcii pe hiene, toți cei care, în numele Codruței Koveși și al Monicăi Macovei, au revărsat ură la intensitate leninistă, toți au nevoie de un popas la vomitorium. Copiii ăștia feroci trebuie să-și borască puțin ideile pe pantofi.

În rest, vă propun să ne rugăm pentru sufletul lui Vasilică Dănileț, să nu fie ridicat cu duba de pe stradă pentru fapta de trădare prin transmiterea unor informații secrete de stat, din arhiva SIPA, unei puteri străine, după cum arată cablograma ambasadei SUA.

Infracțiunea e pedepsită în articolul 395 din Codul Penal cu închisoare de la 10 la 20 de ani, și, mai mult ca sigur, unul ca Danileț, care doarme înfășurat în justiție ca în Giulgiul din Torino, e în stare să execute tot, fără reducerea pedepsei. De aceea, e important să se roage cineva pentru el. Chiar dacă, în credința lui, procurorii sunt atotputernici, se cunosc cazuri când Judecătorul Suprem s-a descurcat mai bine.

Doru Bușcu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA