spot_img
AcasăsiugariuSPRIJIN - Biserica din Rozavlea reconstruită cu bani de la județ

SPRIJIN – Biserica din Rozavlea reconstruită cu bani de la județ

DISTRIBUIȚI

SPRIJIN 50.000 de lei vor primi autoritățile din Rozavlea pentru a putea demara lucrările de refacere a bisericii din localitate.

SPRIJIN Lăcașul de cult a fost distrus de flăcări în urmă cu două săptămâni, când imediat după slujba de duminică focul a mistuit 80 la sută din biserica de lemn.

Încă de atunci autoritățile au promis sprijin financiar pentru re construcţia lăcașului de cult astfel că la inițiativa președintelui Gabriel Zetea,consilierii județeni și-au dat acordul în vederea acordării din rezerva bugetară a județului a sumei amintite pentru refacerea bisericii.

”Îmi doresc, cât se poate de repede, să înceapă reconstrucția acestei biserici și cred că sunteți cu toții în asentimentul meu. Vreau să le oferim o sumă de bani să poată reîncepe construcția, atât cât avem la dispoziția Consiliului Județean în acest moment, în rezerva bugetară. Asta nu exclude viitoarele acțiuni pe care le vom face, către Episcopia Maramureșului și Sătmarului în mod special, prin care vom încerca să deschidem un cont, așa cum am vorbit și cu administrația locală din Rozavlea” a spus președintele Consiliului Județean Maramureș.

Zetea a mai arătat că vor fi făcute demersuri pe lângă toate instituțiile statului român în vederea acordării de sprijin.

”Nu vorbim neapărat de ajutor de ordin financiar, ci poate fi și material lemnos, care să fie pus la dispoziția parohiei din Rozavlea, să înceapă cât mai repede reconstrucția. Am văzut că rozăvlenii sunt oameni ambițioși, am văzut că vor să ridice cât mai curând această biserică. E bine că sunt optimiști, dacă ne gândim la năpasta care a căzut pe capul lor și tocmai de aceea îmi doresc să îi ajutăm cu tot ceea ce ne stă în putință, iar acești 50.000 de lei sunt suficienți pentru a porni reconstrucția acestui lăcaș de cult”, a mai arătat președintele Consiliului Județean Maramureș .

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA