spot_img
AcasăActualitateDE SFÂNTUL ARHIDIACON ȘTEFAN – Peste 250 de tineri, prezenți la Catedrala...

DE SFÂNTUL ARHIDIACON ȘTEFAN – Peste 250 de tineri, prezenți la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE SFÂNTUL ARHIDIACON ȘTEFAN  Credincioșii s-au adunat cu mic, cu mare, unii în straie populare, toți cu inima deschisă să primească învățătura de la Preasfințitul Părinte Iustin. 27 decembrie este și ziua tineretului ortodox după ce, la data de 27 decembrie 2014, PS Iustin a proclamat în mod solemn ca Sfântul Arhidiacon Ștefan, Întâiul Mucenic, să fie protector al tinerilor ortodocși din Eparhia Maramureșului și Sătmarului.

Tot la data de 27 decembrie, dar în anul 2016, în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a fost mare sărbătoare: instalarea Preasfințitului Părinte Iustin (al doilea, în ordine cronologică după Înaltpreasfințitul Părinte JUSTINIAN) și al XXX-lea episcop din istoria de peste 600 de ani a Eparhiei.

Astăzi, joi, 27 decembrie 2018, a avut loc sărbătorirea ocrotitorului, Sfântul Apostol, întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Am avut onoarea să primim delegaţii ale tinerilor din toate protopopiatele Eparhiei, însumând peste 250 de tineri”, a scris primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Presfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La final, tinerii din cele opt protopopiate au colindat ierarhii și credincioșii prezenți la acest important eveniment.

Foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA