AcasăsiugariuSPIRITUALITATE - Biserica greco-catolică „Buna Vestire” de pe strada Agriculturii din Baia...

SPIRITUALITATE – Biserica greco-catolică „Buna Vestire” de pe strada Agriculturii din Baia Mare şi-a serbat hramul

DISTRIBUIȚI

Duminică, 27 martie, Biserica greco-catolică „Buna Vestire” , de pe strada Agriculturii din Baia Mare, şi-a serbat hramul. La eveniment au participat PS Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureş, preoţi şi diaconi, oficialităţi locale şi judeţene dar şi numeroşi credincioşi pentru care lăcaşul de cult s-a dovedit a fi neîncăpător.

Programul special al acestui eveniment a debutat încă din seara zilei de sâmbătă cu Rozar, Vecernie cu Litie şi Acatistul Bunei Vestiri. Duminică, de la ora 10.00, episcopul Vasile Bizău a oficiat Sfânta Liturgie, alături de părintele paroh şi vicar al Episcopiei, Ioan Cristian Albu.

biserica2„Mi-am imaginat înainte de a începe Sfânta Liturgie că sigur Maica Sfântă va fi azi aici în Biserică şi va fi aceea care va mijloci pentru noi şi am simţit bucuria că Ea, sigur, este prezentă aici. Şi ce poate fi mai frumos decât toate aceste gânduri şi rugăciuni pe care le-am înălţat astăzi, în bucuria ei de mamă sigur le-a luat şi le-a pus în mâinile fiului ei cu bucuriile noastre, cu speranţele noastre, cu tristeţile noastre dar care, sigur, toate Domnul le va transforma în izvor de har şi binecuvântare. Şi pentru aceea cred că se cuvine, mulţumindu-i prin celebrarea Sfintei Liturgii Domnului prin cuvintele noastre umane, puţine, slabe şi aşa cum sunt ele, îi aducem slavă şi mulţumire Lui, pentru bucuria pe care ne-a făcut-o astăzi de a celebra, de a fi împreună cu El, la masa Lui şi de a ne împărăşi cu trupul şi sângele Său. Aceasta este bucuria pe care ne-a făcut-o El pentru că a fost rugămintea Maicii Lui sfinte, a Preacuratei Fecioare Maria care este patroana acestei parohii şi căruia îi mulţumim din suflet pentru prezenţa Ei zilnică aici şi pentru harurile pe care le obţine pentru această comunitate şi nu numai”, a spus părintele Cristian Albu la finalul slujbei religioase.

Parohul a adresat cuvinte de mulţumire celor prezenţi, în special PS Vasile Bizău care a răspuns învitaţiei de a se afla în mijlocul credincioşilor parohiei la această sărbătoare.

„Din suflet vă mulţumim dumneavoastră, Preasfinţite Părinte, pentru bucuria pe care ne-aţi făcut-o să fiţi astăzi aici, la noi. În rugăciunile pe care şi prin care le-aţi invocat Domnului pentru parohia aceasta şi aceste rugăciuni aduc şi creează forţa acestei parohii şi vă mulţumim că ne aveţi în gând, că ne purtaţi în inimă şi cu foarte mult drag de fiecare dată vă primim aici şi ne bucurăm alături de dumneavoastră. Ani mulţi, sfinţi, cu sănătate îl rugâm pe Domnul şi Maica Sfântă să vă dăruiască spre mai marea mărire a Lui şi spre păstorirea noastră, a tuturor. Mulţumim, Preasfinţite”, a mai spus preotul.

Printre cei prezenţi la mesa religioasă s-a numărat şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, cel care s-a dovedit de-a lungul anilor un binefăcător al lăcaşului de cult.

„Mulţumim domnule primar pentru prezenţa dumneavoastră aici. Trebuie s-o spun cu toată discreţia pe care o fac publică că de fiecare dată sunteţi cu mult drag alături de această parohie şi cred că este inspiraţia Maicii Sfinte pe care Ea o poartă pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră. Şi anul trecut aţi fost alături de aceasă parohie ca în toţi ceilalţi ani şi avem o parte nordică, superbă a bisericii prin grija şi prin bunăvoinţa dumneavoastră. Sper că vom avea şi una sudică, de asemenea prin aceeaşi grijă. Mulţumesc că răspundeţi tuturor solicitărilor noastre, în comuniune de rugăciune, împreună unii cu alţii. Să vă binecuvânteze Domnul activitatea cu toate darurile Lui”, a spus preotul Cristian Albu.

La finalul Sfintei Liturgii, toţi participanţii au primit câte un mic cadou şi au fost invitaţi la o agapă tovărăşească.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA