spot_img
Acasăoameni noiSPAIMĂ - Cutremur în această dimineaţă. Ce magnitudine a avut

SPAIMĂ – Cutremur în această dimineaţă. Ce magnitudine a avut

DISTRIBUIȚI

Un nou cutremur s-a produs, luni dimineață, în zona Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 3.5 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri.

Un seism cu magnitudinea de 3.5 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață în zona Vrancea. Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de 129 de kilometri a avut loc la ora 6:26.

În luna iunie, în România au avut loc 14 cutremure, cu magnitudini între 2,6 și 3,8 grade pe scara Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Cutremur sau seism sunt termenii folosiţi pentru mişcările pământului, ce constau în vibraţii generate în zonele interne ale Terrei, propagate în formă de unde prin roci. Aceste vibraţii rezultă din mişcările plăcilor tectonice, fiind des cauzate de o activitate vulcanică.

Cuvântul cutremur este folosit doar pentru acele mişcări ale plăcilor tectonice care provoacă daune majore, seism sau mişcări seismice pentru cele care trec neobservate şi mişcări non-seismice pentru cele provocate de om.

Scara seismologică a lui Richter este o scală logaritmică, care este folosită pentru evaluarea magnitudinii unui eveniment seismic.

sursa 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA