Acasăoameni noiMUNCĂ GREA - Funcţionarii publici parlamentari vor spor de 15% pentru condiţii...

MUNCĂ GREA – Funcţionarii publici parlamentari vor spor de 15% pentru condiţii vătămătoare de muncă

DISTRIBUIȚI

Funcţionarii publici parlamentari vor să primească un spor de 15% pentru condiţii vătămătoare de muncă! Aceştia au făcut o solicitare în acest sens către conducerea Camerei Deputaţilor. Condiţiile vătămătoare de muncă la care fac referire aceştia sunt instalaţiile care emit câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă.

Deocamdată, membrii Biroului Permanent au stabilit ca secretarul general de la Camera Deputaţilor să discute cu funcţionarii, iar o decizie se va lua ulterior. Totuşi, în şedinţa conducerii acestui for s-a pus în discuţie faptul că funcţionarii publici parlamentari au deja salarii mari.

În plus, în vara acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileşte ca funcţionarii publici parlamentari să beneficieze de o pensie în cuantum de 80% din veniturile obţinute în ultimul an de activitate, cu condiţia să aibă o vechime în Parlament de cel puţin 14 ani.

„La implinirea varstei de pensionare, functionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel putin 14 in structurile Parlamentului, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimii 12 luni inainte de data pensionarii. Pensia acordata nu poate depasi nivelul salariului de baza brut, inclusiv sporurile, precum si indemnizatia de conducere si salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionarii, al functiei detinute sau al functiei asimilate, dupa caz”, se arată în textul legii, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, angajații cu vechime mai mare de 14 ani vor primi în plus 1% din venitul mediu calculat pentru fiecare an suplimentar.

Legea mai prevede că funcționarii publici parlamentari și asimilati acestora, pensionari la data de 31 august 2010, ale căror pensii au fost diminuate, precum și cei pensionați după această dată, beneficiază de drepturile stabilite prin această lege.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputaţii PSD Mihai Baltă, Virgil Delureanu, Florin Iordache, Carmen Ileana Moldovan, Adrian Solomon şi Anghel Stanciu.

sursa realitatea.net
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA