Acasăoameni noiŞOCANT - Hărțuită de profesor pentru a trece examenul

ŞOCANT – Hărțuită de profesor pentru a trece examenul

DISTRIBUIȚI

ŞOCANT Maria, studenta de la UMF Iași care a avut curajul să-l denunţe pe profesorul Dumitru Păduraru cel ce i-a cerut favoruri sexuale pentru a-i da notă de trecere la examen, a povestit prin ce a trecut.

ŞOCANT Maria este studentă acum în anul III la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași.

În anul școlar 2014/2015 ea a fost nevoită să sesizeze DNA pentru a-l trimite în spatele gratiilor pe unul dintre cei mai renumiți profesori din cadrul acestei instituții de învățământ superior, Dumitru Păduraru, șeful Institutului de Anatomie din Iași și șeful disciplinei Anatomie.

Studenta a acceptat să poveastă pentru Buna Ziua Iași prin ce a trecut după ce a picat la examen oral cu nota 2,5 și profesorul i-a cerut favoruri sexuale. Maria a povetit cu lacrimi în ochi că la prima discuție pe care a avut-o cu profesorul, în biroul acestuia, el i-a spus că „sper că prietenul tău nu se va supăra dacă vei face un mic sacrificiu în numele universității”.

„Mi-a atins buzele cu degetul, cerându-mi să-l mușc de deget, iar eu am refuzat acest lucru”, a mai povestit Maria.

„S-a apropiat de mine și a încercat să-și pună mâinile pe sânii mei, iar eu l-am respins”, a completat aceasta.

”Văzând că nu sunt dispusă să îi accept avansurile, profesorul mi-a spus că dacă mă răzgândesc până vineri să-l contactez pentru a merge cu el la un hotel unde să-i satisfac cererile de natura sexuală”, mai spune fata despre trauma trăită în ianuarie 2015, completând că profesorul a avertizat-o că nu va promova nici examenul scris și că oricum tot la el va ajunge.

Atunci s-a decis Maria să meargă la DNA Iași și a depus un denunț împotriva profesorului, acesta fiind condamnat, în cele din urmă, la doi ani cu suspendare pentru că și-a folosit funcția pentru obținerea de favoruri sexuale.

sursa info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA