spot_img
AcasăOPINIISE STRÂNGE CERCUL - Blejnar, rulmentul corupţiei din platforma lui Traian Băsescu

SE STRÂNGE CERCUL – Blejnar, rulmentul corupţiei din platforma lui Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

SE STRÂNGE CERCUL Reţinerea lui Sorin Blejnar mă pune pe gânduri. Chiar sunt obligat să privesc DNA-ul cu alţi ochi. Se strânge cercul în jurul Elenei Udrea. Este purecat şi Vasile Blaga. Mai este puţin şi poate că se strânge laţul şi în jurul lui Adriean Videanu. Elena Udrea nu mai are la mâini ţigăneasca sa colecţie de ceasuri şi brăţări. Le schimbă din ce în ce mai des cu o pereche de cătuşe.

Şi uite aşa cercul se strânge în jurul lui Traian Băsescu. Nervozitatea acestuia nu trădează decât spaimă. Chiar şi agresivitatea sa electorală are acelaşi temei. Dacă intră în parlament mai are ce negocia. Dacă nu, direcţia celula şi galerele!

Operaţiunea este extrem de dificilă. Cititorii trebuie să înţeleagă un lucru. Că Traian Băsescu, atunci când a preluat fotoliul de la Cotroceni, a pus la cale un mecanism diabolic de control şi protecţie. Controlul privea deciziile legate de afacerile cu energie, cu asfaltări, cu petrol etc. Exact ca la Primăria Capitalei, dar la altă scară. Iar protecţia a venit de la DNA, SRI, ANI, Înalta Curte etc.

Traian Băsescu a avut grijă ca la toate aceste instituţii să ajungă oameni pe care îi controla şi pe care el i-a numit, fiecare cu vulnerabilitatea lui. Şi apoi, tot el, când a plecat de la Cotroceni, a avut grijă să deţină informaţii sau probe de şantaj pentru cei mai mulţi dintre aceştia. Să execute ordinul şi să fie docili. Iar dacă se revoltă, să îi poată ţine în frâu. Un cunoscător al personajului şi al domeniului spunea că nu l-ar mira ca Traian Băsescu să fi trimis unora şpagă şi avantaje prin aghiotanţi şi oameni de legătură ca mai apoi tot el să-i poată ameninţa şi ţine în hăţuri.

311153

Sorin Blejnar a fost unul dintre oamenii cheie în jurul banilor de la PDL şi de la Cotroceni. Alături de Elena Udrea, el a alcătuit un mecanism de bază. Făcea parte dintr-un grup cu Marius Capanu (directorul direcţiei autorizări de la Administraţia Naţională a Vămilor). Cu şeful SRI pe Bucureşti, Vasile Cămărăscu, cu Daniel Moldoveanu, cu Elan (Emilică) Schwartzenberg.

Codruţ Marta, şeful de cabinet al lui Blejnar, colecta mălaiul. Circulă un preţ. Cică pentru o aprobare de import produse petroliere se plăteau 50.000 de euro! N-au ştiut Traian Băsescu şi Florian Coldea (că George Maior era cel mai adesea aerian!) de afacerile grupului Blejnar – Moldoveanu – Emilică Schwartzenberg – Vasile Cămărăscu etc.? Sau erau şi ei priponiţi de neputinţă! Nu le-a spus Elena Udrea? Sau ea era ultimul pion de legătură din această grupare?

De ce cred că între Elena Udrea şi Blejnar a existat o legătură din fier beton şi lanţuri grele? Într-o luni seara, cu ani în urmă, la o emisiune de la Realitatea TV, am avut ghinionul să fiu în studio în momentul în care Coana Joiţica a intrat prin telefon. Madam bătea câmpii cu un tupeu nebun iar moderatorul nu avea curajul să i-o reteze. Şi atunci, cu gândul la tenul nisipos al cucoanei admirate de Băsescu, peste care, totdeauna când iese în lume, întinde o găleată cu fond de ten, am reacţionat. Şi cu gândul la tenul acela mâncat de vărsat şi văcsuit la greu, i-am zis:

– Madam, prostiile astea sunt bune de zis la coafor, nu la o emisiune tv!

A fost luni seara. De aici a început totul. Marţi dimineaţa, o echipă de inspectori de la ANAF a început cercetarea mea fiscală în regim de urgenţă. Vineri seara, după închiderea programului, inspecţia era gata, cu sechestru pus pe o locuinţă şi cu un prejudiciu de aproape o jumătate de milion de lei bătut în cuie fără să mă pot apăra, explica, justifica. Sâmbătă dimineaţa am fost şi subiect de ştire pe HotNews şi, dacă nu mă înşel, pe site-ul „Evenimentul zilei”.

Abia luni, când deja începuse numărătoarea zilelor până la scoaterea casei mele la licitaţie, am primit şi eu un plic cu înştiinţarea că urmează să fiu supus unei inspecţii fiscale. De atunci am pierdut bani şi zile prin tribunale. Au trecut patru ani de procese şi am câştigat cu sentinţă definitivă într-un un abuz pe care nu l-aş fi crezut în cazul altora.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, naivă de-a binelea, când a văzut sentinţa definitivă, a cerut cercetarea cazului şi sancţionarea vinovaţilor. Ei şi? Cei care mă căinau în timpul inspecţiei cu de-a sila şi azi refuză să-mi restituie banii. Dacă se mai schimbă puterea o încurcă?!

Această experienţă personală care m-a tracasat vreo 4-5 ani m-a făcut să stau mereu cu ochii pe cei care au pus-o la cale. Şi să mă tot mir de ce lui Sorin Blejnar nu i se întâmplă nimic?

Se pare că a venit vremea! Reţinerea lui Sorin Blejnar, dosarele Elenei Udrea, cercetarea lui Vasile Blaga şi a lui Adriean Videanu sunt semne că lucrurile se mişcă. Funcţionează DNA-ul? Sau Traian Băsescu a început să se lepede de unii dintre devotaţii săi, de care s-a folosit cu vârf şi îndesat? Sau americanii au dat liber şi la Traian Băsescu? Şi atunci, gata, începe tăvălugul legii peste Videanu, Blaga, Udrea, Blejnar şi toată banda politică cocoţată 10 ani peste viaţa publică şi economică a României.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm pentru a vedea până unde ajung cercetările! Dacă DNA-ul funcţionează metodic sau este doar un instrument al deconturilor politice.

Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA