Acasăoameni noiSE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA - Au furat 8 tone de sare într-o...

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA – Au furat 8 tone de sare într-o oră

DISTRIBUIȚI

Opt tone de sare din Salina Târgu Ocna au fost furate cu ajutorul paznicilor care aveau ca principal sarcină tocmai paza acesteia.

Trei bărbați au fost prinși la furat de sare, în Salina Târgu Ocna, și au fost reținuți, pentru 30 de zile, conform Ziarul de Bacău. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, pe 17 februarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Paul Vasilică Orban şi Norocel Vasilică Bălănucă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la furt calificat, se arată într-un comunicat de presă, scrie www.zdbc.ro. Procurorii susțin că, deşi aveau obligaţia asigurării pazei bunurilor SC Salina Tg Ocna, cei doi au permis, în schimbul sumei de 800 lei, unui număr de două persoane, să sustragă cantitatea de aproximativ 8 tone bulgări de sare.

Cercetările îl vizează și pe Ion Borș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi dare de mită, deoarece, cu o noapte înainte, a remis suma de 800 lei inculpaților Orban Paul Vasilică şi Bălănucă Norocel Vasilică, agenţi de pază ce aveau ca sarcină de serviciu asigurarea pazei bunurilor SC Salina Tg Ocna, pentru ca aceştia să le permită intrarea în salina Tg. Ocna, în scopul sustragerii unei cantităţi de bulgări de sare, după care, în intervalul orar 00:00 – 03:00, a sustras, în două rânduri, cantitatea totală de aproximativ 8 tone de bulgări de sare.

 „Pe parcursul cercetărilor penale procurorii au beneficiat de sprijinul I.P.J. Bacău şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicatul Parchetului.
sursă știre libertatea.ro
foto desteptarea.ro
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA